Geçtiğimiz sezon sürpriz bir şekilde forma yarışında önünde bulunan Matt Cassel ve EJ Manuel’i geride bırakan Tyrod Taylor, başarılı sayılabilecek 2015 sezonundan sonra takımı Buffalo Bills’ten dev bir kontrat almayı başardı.

Off-season boyunca bir yandan kontratı bir yandan da ilk 11’deki tartışılan Tyrod Taylor, artık hem takımdaki yerini hem de geleceğini garantiye almış gözüküyor. Buffalo Bills’in Taylor’a verdiği rakam ise tam tamına 92 milyon dolar!

Altı yıllığına 92 milyon dolarlık kontrata “Evet” diyen Taylor, 2016 sezonunda garanti olarak 9.5 milyon dolar alacak sözleşmenin geri kalanı ise 27 yaşındaki oyuncunun performansına bağlı. Bills, eğer 2017 sezonu için devam etme kararı alırsa Taylor, 27.5 milyon dolar daha kasasına koyacak. Sözleşmenin primlerle beraber 120 milyon doları bulma ihtimali de var!

Mevcut kontratının son yılına girmek üzere olan Tyrod Taylor bu sene bir milyon dolar kazanacaktı. Bu miktar ile birlikte Taylor, şuanda ilk 11’de başlayan quarterback’lerin arasında en az para kazanan isimdi. Şimdi ise NFL’in zengin quarterback’lerinden biri.

Ryan Fitzpatrick’in New York Jets ile kariyer sezonundan sonra sadece bir yıllık 12 milyon dolar alabildiği bir off-season’da Tyrod Taylor’ın altı yıllık 120 milyon dolarlık bir kontrat alması eleştirile dursun, başarılı oyuncu kontratın getirdiği baskının farkında.

“Her yıl kanıtlamanız gereken şeyler var.” diyen Taylor, kontratıyla ilgili olarak, “Burası rekabet bazlı bir lig. Her oyuncunun garanti para aldığı NBA gibi değil. Herhangi bir zamanda takımdan kesilebilirsiniz. Sahaya her çıktığınızda bir şeyi kanıtlamanız lazım, benimde idman sahasına her çıkışımda aklımda bu oluyor.” diye konuştu.

NFL kariyerine Baltimore Ravens’ta başlayan Tyrod Taylor, dört sezon Joe Flacco’nun yedekliğini yaptıktan sonra geçen sezon Buffalo Bills’in yolunu tutmuştu. Tarz olarak kimilerince Russell Wilson’a benzetilen Taylor, hem koşabilen hem de pas atabilen bir quarterback olarak geçen sezon dönem dönem Bills taraftarlarını heyecanlandırmıştı.

Virginia Tech çıkışlı oyuncu geçen sezon 14 maça ilk 11’de başlamış ve 3,035 yard pas, 20 touchdown pası ve sadece altı interception ile oynamıştı. Taylor bu istatistiklerinin yanına 568 koşu yardı ve dört touchdown koşusu eklemişti.

Tyrod Taylor’ın iki maç kaçırdığı sezonda Buffalo Bills, 8-8 derecesiyle sezonu tamamlayıp, playoff’u kaçırmıştı.