Cleveland Browns, eski ilk tur seçimi Barkevious Mingo’yu 2017 draftı beşinci tur hakkı karşılığında New England Patriots. Genç linebacker, Browns macerası boyunca büyük beklentilerin altında kelimenin tam anlamıyla ezilmiş ve geçtiğimiz sezonu da tek bir sack yapamadan kapatmıştı.

2013 draftı’nın altı numarası Mingo, NFL’de forma giydiği üç sezon boyunca Browns’un oynadığı 48 karşılaşmanın 46’sında sahada yer almasına karşın bu karşılaşmaların yalnızca 16’sına ilk 11’de başlayarak ilk tur seçimine yakışmayan bir performans göstermişti. Genç linebacker’ın bu üç sezonda elde ettiği rakamlar da; yedi sack, bir interception ve bir fumble recovery’den ibaret.

Bütün bu sebeplerden dolayı Browns da Mingo’nun beşinci yıl opsiyonunu (fifth-year option) kullanmayı geride bıraktığımız Nisan ayında reddetmişti. Hemen kısaca beşinci yıl opsiyonunu da açıklayalım. Takımlar, bu hakkı yalnızca ilk turdan seçtikleri oyuncular üzerinde kullanabiliyorlar ve draft’ın ilk 10 sırasından seçtikleri oyuncular için NFL’de o pozisyonun en çok kazanan 10 oyuncusunun ortalama maaşını, ilk turun geri kalanından seçtikleri oyuncular için ise o pozisyonun en çok kazanan 25 oyuncusunun ortalama maaşını garanti ederek genç yıldızlarının dört yıllık çaylak kontratlarını bir yıllığına uzatabiliyorlar. Bir nevi çaylak franchise tag’i gibi.

Takımın yeni head koçu Hue Jackson ile farklı bir görünüm kazanan Browns savunmasının yeni sistemine uymayan ve bu yüzden takımdan gönderilen Mingo’nun kör talihi Patriots’ta açılabilir. Nitekim Mingo’nun takıma katılması atletik linebacker (Jamie Collins) ve pass rusher’ları (Jabaal Sheard) seven head koç Bill Belichick için oldukça iyi bir haber.

Ayrıca geçtiğimiz aylarda Arizona Cardinals ile dev bir takas yapan ve yıldız defansif end Chandler Jones’u gönderip karşılığında guard Jonathan Cooper ve Cardinals’ın 2016 draft’ı ikinci tur hakkını alan Patriots, Mingo takıma gelişi ile 2013 draftı’nın altıncı (Mingo) ve yedinci sıra (Cooper) seçimlerini kadrosuna katmış oldu.

Son olarak da, hem Mingo’yu daha yakından tanımak hem de birçok NFL yıldızının ülkemize gelmesine vesile olan AFWB organizasyonu boyunca geçirdiğiniz harika günleri yad etmek için sitemizin yazarları Kaan Özaydın, Görkem Şahinoğlu ve Berk Orkun’un Mingo ile yaptığı röportajı buradan okuyabilirsiniz.