Güney Kaliforniya Üniversitesi (USC) ile ulusal şampiyonluk yaşadıktan sonra Los Angeles Raiders tarafından 1991 draftı’nın ilk turunda seçilen quarterbck Todd Marinovich, komşusunun bahçesinde çıplak şekilde yakalandı ve tutuklandı. İlk olarak bisiklet yolunda çıplak yürüdüğü için polise şikayet edilen eski oyuncunun uyuşturucu etkisinde olduğu ve üzerinde marihuana bulunduğu açıklandı.

Brett Favre gibi bir efsanenin ikinci tur 33. sırada seçildiği 1991 draftı’nın 24. sırasında seçilen Marinovich, o zamanlar henüz Oakland’a taşınmamış olan Raiders formasıyla iki sezon oynamıştı. Yakın tarihin en büyük hayal kırıklıklarından biri olan oyun kurucuya Raiders sadece iki sezon dayanabilmiş ve 1992 sezonu sonunda kendisini kadro dışı bırakmıştı.

Gerek üniversitede gerekse profesyonel kariyerinde başı uyuşturucuyla sürekli derde giren ve kariyeri boyunca Johnny Manziel’ı aratmayan eski oyuncu, 2001 yılına kadar salon futbolu oynamaya devam etmiş ancak potansiyelini hiçbir zaman yakalayamamıştı.

2011 yılında ise hakkında yapılan bir belgeselde, kendisi ve kariyeriyle barışık olduğunu söyleyen Marinovich, kendisini resim yapmaya adadığını söylemişti. Resim terapisi işe yaramayan eski oyuncu bu sefer bir süre parmaklıklar arkasında kalacak gibi duruyor. Artık orada bol bol hayatı üzerine düşünme fırsatı bulur.