San Diego Chargers’taki Joey Bosa krizi sona erdi. 2016 NFL Draftı’nın üçüncü sırasından seçilen ve draft’ın en iyi savunma oyuncularından biri olarak gösterilen Bosa, draft’ta neredeyse dört ay sonra Chargers ile anlaşmayı başardı.

Ohio State’in yıldızı, NFL tarihinin en büyük çaylak oyuncu kontrat tartışmalarından birinin ana kahramanı olurken, sonunda “Evet” dediği kontratın dört yıllığına 25.8 milyon dolar olduğu açıklandı. Genç defensive end’in kontratının 17 milyon dolar imza primi içerdiği bildirilirken, bu rakam San Diego Chargers tarihine bir çaylak oyuncuya verilen en yüksek imza primi olarak tarihe geçti.

“Oldukça rahatladım. Bunun hallolacağını biliyordu. Sadece bu kadar üzün sürmesi beni şaşırttı.” diyen genç oyuncu, “İşi neredeyse tamamen menajerlerime bırakmıştım. İşte bu yüzden onlara güveniyorum. Sadece adil olanı, benim pozisyonumdaki kişilerin son beş, altı yılda aldığını almak istiyordum. Adil bir anlaşmada buluştuk. Taraflar arasında bir husumet bulunmuyor.” diyerek durumu açıkladı.

Takımın yayınladığı bildiride ise Chargers genel menajeri Tom Telesco’nun “Joey’nin bize katılmasını ve onu 2016 sezonuna hazırlamayı dört gözle bekliyoruz.” dözlerine yer verildi.

Çaylak kontratının bu kadar geç imzalanması Joey Bosa’nın tüm hazırlık kampını ve üç hazırlık maçını sebep oldu. Şimdi genç oyuncunun oldukça hızlı bir hazırlık sürecine girmesi gerekiyor. Özetle, üçüncü sıra seçiminin, San Diego Chargers formasıyla lige hızlı bir giriş yapacağını beklememek lazım…

Durumu, “Tabii ki takım arkadaşlarımla beraber olmak isterdim. NFL bir iş ve sonunda bu iş bittiği için mutluyum.” diye özetleyen Bosa’nın Chargers formasıyla beklentileri karşılaşması için çok çalışması gerekecek. Draft öncesi dönem dönem yeni J.J. Watt olarak lanse edilen 21 yaşındaki oyuncuya Chargers’ın da çok ihtiyaç duyduğu bir gerçek…