NFL’de hazırlık maçlarının ilk iki haftası geride kalırken herkesin merak ettiği konuların başında ilk turdan seçilen üç çaylak quarterback Jared Goff, Carson Wentz ve Paxton Lynch’in göstereceği performanslar geliyordu. Ancak ilk iki hafta bizlere gösterdi ki draft’ta gerilerden seçilen çok sürpriz bir isim varmış.

Hatırlanacağı üzere Dallas Cowboys geçen sezon yıldız quarterback’i Tony Romo’nun sakatlığı sonrası as oyun kurucusu olmadan çıktığı 12 maçın sadece birini kazanabilmişti. Sezon başında şampiyonluk adayı olan takımın Romo’suz ligin dibine demir atmasının ardından bu sene draft’ta Cowboys’un ilk turda Paxton Lynch’i seçmesi bekleniyordu. Ancak Cowboys herkesi şaşırtarak quarterback seçiminde dördüncü tura kadar bekledi (!) ve dördüncü turda (toplamda 135.sıra) Mississippi State’ten Dak Prescott’ı seçti. Cowboys’un oyun kurucu seçimini bu kadar gerilere bırakması biz dahil herkes tarafından oldukça eleştirilmişti…

İşte o Dak Prescott, ilk iki hazırlık maçında öyle performanslar ortaya koydu ki ne Goff ne Wentz ne de Paxton Lynch, herkes Prescott’ı konuşur oldu.

İlk hazırlık maçında Dallas Cowboys deplasmanda Los Angeles Rams’e 28 – 24 mağlup olurken 12’de 10 isabet ile 139 yard ve iki touchdown pasıyla oynayan Dak Prescott herkese umut vermişti. Ancak genç oyuncu bu hafta Miami Dolphins karşısında adeta patladı ve Romo’nun sakatlanması durumunda adeta Cowboys’un can simidi olabileceğini gösterdi.

Cowboys, Prescott önderliğinde Miami Dolphins’i 41 – 14 ile geçerken, genç QB, 15’te 10 isabet, 199 yard, iki touchdown pasıyla oynadı. Prescott bu performansının yanına iki touchdown koşusu da ekleyerek Miami karşısında toplamda dört touchdown’a imza atmış oldu. Üstelik bunları yaparken interception da atmadı!

Her ne kadar hazırlık maçları konuşmak için erken bir dönem olsa da Prescott şimdilik geçen seneki Cowboys yedek QB’leri Matt Cassel, Brandon Weeden ve Kellen Moore’dan daha iyi olacağının sinyallerini veriyor aynı zamanda da Cowboys’un gelecek için umutlanmasını sağlıyor.

36 yaşındaki yıldız quarterback Tony Romo, 23 yaşındaki çaylak yedeğini hakkında, onu izlemenin, vakti zamanında kendisinin gençken gösterdiği performansları hatırlattığını söylüyor. Prescott ise -kulağa biraz klasik gelecek- çocukluğundan beri bir Cowboys taraftarı olduğunu ve çok umutlu olduğunu, sadece elinden geleni yaptığını dile getiriyor. Özetle Prescott’un canavar performansları Romo’yu yedekleyemediği için canı çok yanan Dallas Cowboys’u şuan için çok mutlu ediyor.

Sezon içinde Tony Romo tekrar sakatlanır mı Dak Prescott bu performansını “gerçek” maçlarda ortaya koyabilir mi hep birlikte göreceğiz… Ancak şu bir gerçek ki 2016 NFL Draftı’nda seçilen yedinci quarterback olan Dak Prescott şimdilik övgüleri hak ediyor.

Evet… Jared Goff, Carson Wentz, Paxton Lynch, Christian Hackenberg, Jacoby Brissett, Cody Kessler ve Connor Cook’un ardından seçilen Dak Prescott’un şuanda hazırlık maçlarının en büyük sürprizi…

Diğer çaylak oyun kurucular hakkında fikir edinmek için üçüncü ve dördüncü hazırlık maçlarını bekleyeceğiz…