Off-season’ın takaslarda, draft’larda ve transferlerde en hızlı iki takımı olan Philadelphia Eagles ve Tennessee Titans hamlelere devam ediyor. Bir yandan Carson Wentz etrafında yeniden yapılanan ve flaş transferler yapan Eagles, diğer yanda draft’ta kadrosuna DeMarco Murray ve Andre Johnson gibi iki yıldızı katıp Derrick Henry potansiyelli bir running back’i draft eden Titans…

İki takımın çılgın off-season’ı son olarak birbirleriyle yaptıkları dev takasla devam etti. Tennessee Titans, 2015 NFL Draftı’nın ikinci turunda büyük umutlarla seçtiği Dorial Green-Beckham’ı, Eagles’ın yedek offensive lineman’i Dennis Kelly karşılığında Philadelphia’ya yolladı.

Philadelphia Eagles bir yandan Sam Bradford – Chase Daniel – Carson Wentz arasındaki forma mücadelesine odaklanırken bir yandan da iyi bir wide receiver arıyordu. Philadelphia ekibi uzun bir süre tecrübeli wide receiver Anquan Boldin’in de peşinden koşmuş ancak Boldin, Detroit Lions’ı tercih etmişti.

Öte yandan kolej kariyerinde potansiyelini ortaya koyan ancak saha dışı sorunlarıyla da gündeme gelen Dorial Green Beckham çaylak sezonunda averaj bir performans ortaya koyup 549 yard ve dört touchdown ile oynamıştı. DGB, dönem dönem ilk 11’e girmeye zorlanmıştı.

NCAA’de bir dönem ünü adaşı Odell Beckham Jr.’ın da önüne geçen Dorial Green-Beckham’dan bu kadar çabuk vazgeçilmesi Titans taraftarlarını şaşırtmış durumda.

Titans genel menajeri Jon Robinson yaptığı açıklamada, “Philly adına konuşmak istemem istemem ancak ilk teklif onlardan geldi. Onun için (Green-Beckham) iyi bir fırsat olduğunu düşündüler ve bizde Dennis’i kadromuza katmanın işimize yaracağını düşündük. Yolumuza devam ediyoruz. Dorial’a burada yaptıkları için minnettarım. Yapmaya çalıştığımız şeye doğrudan dahil oldu. Ancak sonunda ayrılığın takımımız için en doğrusu olduğuna düşündük.” dedi.

Philadelphia Eagles’ın başkan yardımcısı Howie Roseman ise Dorial Green-Beckham’dan çok umutlu olduklarını ve kendisinden büyük katkı beklediklerini söyledi.

Böylece Dorial Green-Beckham, Philadelphia Eagles’ın Jordan Matthews ve Nelson Agholor’dan oluşan genç wide receiver kadrosuna katılmış oldu. Eğer bu üç isim sakatlıklardan uzak kalır ve beklenen potansiyellerine ulaşabilirlerse ilerleyen yıllarda Eagles, NFL’in en korkulan wide receiver üçlülülerinden birine sahip olabilir.