Serbest oyuncu piyasasının son dönemdeki gözde ismi Antonio Cromartie, Indianapolis Colts ile bir yıllığına anlaştı. 32 yaşındaki deneyimli cornerback’in bu bir yıl içinde alacağı ücret, 250.000 doları garanti olmak üzere toplamda üç milyon dolar ki buna ek olarak Colts’un Cromartie’ye vereceği prim de, oyuncunun performansına bağlı olarak 500.000 doları bulacak.

Eğer bir Colts taraftarı iseniz Cromartie’nin takıma gelişi sizi hemen heyecanlandırmasın; çünkü tam 13 çocuğu olan tecrübeli cornerback (Daha üç ay önce 12’ydi. Haberini de sizinle paylaşmıştık. Hangi ara 13.’yü yaptı, biz de anlamadık.), takıma bir şeyler katmak yerine sırf eski eşlerinden olan çocuklarının nafaka parasını çıkarmak için de Colts ile anlaşmış olabilir. Son yıllarda performansında yaşadığı düşüşü ve başının nafaka borçlarıyla bir hayli dertte olduğunu düşünürsek, bu ihtimal hiç de yabana atılır gibi durmuyor.

Son olarak, ilk eşi Rosemita Pierre’den olan oğlu Alonso’nun (13 çocuğun en büyüğü) aylık 4.000 dolar olan nafakası parasını ödemediği için mahkemeye çağrılan Cromartie, hakim karşısına çıkmaya tenezzül etmemiş ve Colts ile pazartesi günü sözleşmeyi imzaladıktan sonra, Rosemita’ya olan borcunu kapatmış. Cornerback’in eski eşlerinden toplamda sekiz çocuğu olduğunu düşünürsek değil aldığı garanti ücretten, maaşından bile kolay kolay bir kuruş koklayamaz Cromartie.

Çocuk sahibi olma konusundaki bu büyük performansına rağmen Cromartie için işler saha içerisinde, son zamanlarda pek de iyi gitmemeye başladı. Çok değil henüz birkaç sene öncesine kadar NFL’de fırtınalar estiren oyuncu, 2015 off-season’ında New York Jets ile dört yıl 32 milyon dolarlık önemli bir sözleşmeye imza atmış ancak sezon boyunca sergilediği kötü performansların ardından ilk 11’deki yerini Buster Skrine’a kaptırmıştı. Jets de 22 Şubat’ta kendisini serbest bırakmıştı.

Öte yandan, Colts’un cornerback pozisyonunda yaşadığı sıkıntılar Cromartie hamlesini onlar için gerekli bir hale getiriyor. Outside linebacker Robert Mathis’in eski formundan bir hayli uzaklaştığı düşünüldüğünde şu anda takımın savunmadaki tek yıldızı, cornerback Vontae Davis’in ayak bileğindeki sakatlık sebebiyle 2016 sezonuna iki-üç maç kaçırarak başlayacak olması ve bir diğer starter Patrick Robinson’ın da cumartesi günü oynanan pre-season maçında kasığından sakatlanması ve durumunun belli olmaması, bunun en büyük göstergesi.

Colts’taki cornerback durumlarının bu kadar içler acısı olduğu bir ortamda, Cromartie de ortalama bir performans gösterse yeter. Oh ne ala memleket, hem kendini yormuyorsun, hem de takıma, nafaka borcunu ödetiyorsun. Valla yaşadın Cromartie’cim.