2010 NFL Draftı’nda Detroit Lions’ın ilk turdan seçtiği running back Jahvid Best, hatırlanacağı üzere NFL’in en hüzünlü hikayelerinden birinin baş kahramanı olmuştu. Oynadığı kısa dönemde saha içindeki sansasyonel performanslarıyla herkesi kendisine hayran bırakan Best’in kariyeri geçirdiği beyin sarsıntıları sebebiyle sadece bir buçuk yıl sürmüştü.

Doktorlar tarafından sağlığı sebebiyle Amerikan futbolu oynamasına izin verilmeyen Best, henüz 24 yaşında NFL’e veda etmek zorunda kalmıştı. Spordan kopmayan Best, uzun süre olimpiyat hayalleri peşinde koşmuş ve Temmuz ayında bu amacını gerçekleştirmişti.

Ancak Jahvid Best’in olimpiyat macerası kısa sürdü. Lise yıllarında bir koşucu olan  Jahvid Best’in amacı Saint Lucia bayrağı ile 2016 Rio Olimpiyat’larında 100 metrede altın madalya kazanmaktı. Best’in bu hayallerine dur diye isim ise Usain Bolt oldu.

Lions’ın eski running back’i 100 metre koşuda 10.39 saniyelik bir süre elde ederek yedinci oldu ve yarı finallere yükselemedi. Koşu birinci tamamlayan ise 10.07’lik derecesiyle Jamaica’lı efsane koşucu Usain Bolt oldu.

Hakkında zaman zaman “NFL’de oynasa neler olur acaba?” denen Usain Bolt’un ileride NFL’de bir geleceği olur mu bilinmez ama şuan için olimpiyatları eski NFL’cilere bırakmaya pek niyetli gözükmüyor. Olimpiyatlara erken veda eden Jahvid Best’i ise gelecekte neler beklediğini hep beraber göreceğiz.

Not: “Saint Lucia diye bir ülke mi varmış?” diyenler diyenler için, evet varmış. Saint Lucia, Karayipler’de bir ada, nüfusu da 180 bin küsür. Jahvid Best’in babası da Saint Lucia’lı olduğu için Best hem Amerikan pasaportuna hem de Saint Lucia pasaportuna sahip. Kendisi, bu sebepten ötürü olimpiyatlarda Saint Lucia bayrağı altında yarışabildi…