Aylar süren dedikoduların ardından önümüzdeki sene gerçekleştirilecek 2017 NFL Draft’ının Philadelphia’da düzenleneceği NFL yönetimi tarafından açıklandı. Bildiğiniz üzere son iki senedir draft’a Chicago ev sahipliği yapıyordu.

Mekan olarak meşhur Benjamin Franklin Parkway’i seçen NFL yönetimi, draft günü için olası sert hava koşullarına karşın özel önlemler alacak. Philadelphia’da, Philadelphia Sanat Müzesi ve Franklin Enstitüsü gibi birçok kültürel ve tarihi mekanı içinde barındıran bu meydan, şehrin oldukça büyük bir önem taşıyor.

Aslında Philadelphia, bu tarz etkinliklere ev sahipliği yapma konusuna pek de yabancı sayılmaz. Örneğin geçtiğimiz Temmuz ayında Hillary Clinton önderliğinde Demokrat Parti Genel Kongresi’ne ev sahipliği yapan şehir, geçtiğimiz sene de Hristiyan aleminin şu anki lideri Papa Francis’i ağırlamıştı.

2014’te kötü bir ev sahipliği sergileyen New York, NFL yönetimini yeni lokasyon arayışına sokmuştu. O sene draft öncesi draft’ın düzenleneceği tarihe, Birleşik Devletler’in en ünlü dans gruplarının başında gelen The Rockettes’in gösterisine de koyan Radio City Music Hall, yönetime zor anlar yaşatmıştı. NFL yönetimi hatırlayacağınız üzere, Nisan’ın son haftasında düzenlenmesi planlanan draft’ı Mayıs’ın ilk haftasına almak zorunda kalmıştı.

O tarihe kadar ise New York tamı tamına 51 yıldır draft’a ev sahipliği yapıyordu. Bu olaylardan sonra ise NFL yönetimi, draft’ı Chicago’daki Auditorium Theatre’a taşımıştı ve iki senedir de orada düzenliyordu.

Aslında Chicago, draft’a gayet de iyi bir ev sahipliği yaptı diyebiliriz. Şehirdeki meşhur Grant Park’ı Amerikan futbol severlere açan şehir, Draft Town adıyla da güzel bir projeyi hayata geçirmişti.

Bütün bunlara rağmen Philadelphia’daki draft macerası da çok uzun soluklu olmayacağa benziyor. Alınan haberlere göre NFL yönetimi, Los Angeles Rams’in yeni stadyumunu bundan sonraki draft’lar için kalıcı mekan yapmayı hedefliyor. Yapımı halen süren City of Champions Stadyumu’nun için bitiş tarihi 2019 olarak belirlenmişti.

NFL yönetiminin Philadelphia kararı şüphesiz en çok Eagles taraftarlarını sevindirmiş olmalı. Yalnız şunu hatırlatmakta fayda var. 2017 Draft’ı için Eagles’ın ilk tur hakkı yok. Hatırlayacağınız üzere takım, o hakkını 2016 Draftı’nda ikinci sıra seçimi Carson Wentz’i seçmek için Cleveland Browns’a takaslamıştı.