Philadelphia Eagles’ın uğruna 2016 NFL Draftı’nda ilk 100 sıradaki üç seçim hakkını, 2017 NFL Draftı ikinci tur hakkını ve 2018 NFL Draftı ikinci tur hakkını Cleveland Browns’a gönderip, ikinci sıradan seçtiği genç oyun kurucu Carson Wentz, kariyerindeki ilk maçında takımını zafere taşıdı.

Kendisini pas geçen Cleveland Browns karşısında etkili bir oyun ortaya koyan 23 yaşındaki quarterback, takımının 29 – 10’luk galibiyetinde baş rolü oynadı. 37’de 22 isabet ile 278 yard ve iki touchdown pasıyla oynayan Wentz, Eagles taraftarlarına gelecek için umut verdi.

Sakatlığı sebebiyle hazırlık maçlarının büyük bölümünü kaçıran Wentz, geçtiğimiz hafta as oyun kurucu Sam Bradford, Minnesota Vikings’e takas olunca ilk 11’e yerleşmişti. Çoğu yorumcu Wentz’in NFL’e hazır olmadığını ve Eagles’ın daha tecrübeli olan Chase Daniel ile yola devam etmesini gerektiğini söylüyordu ancak Wentz ilk maçtan hakkında yorumları haksız çıkarmayı bildi.

Maçın hemen başında wide receiver Jordan Matthews’a kusursuz bir touchdown pası atan Wentz, üçüncü periyotta ise daha etkileyici bir biçimde Nelson Agholor’a attığı 35 yardlık pas ile ikinci touchdown pasına imza attı.

Wentz’in Browns karşısında hiç top kaybı yapmaması ise dikkat çekti. Her ne kadar Carson Wentz’in önünde Cleveland Browns’tan daha çetin savunmalara karşı maçlar olsa da genç oyuncu NCAA’in ikinci ligi denilebilecek FCS’ten, beklenenden kısa bir sürede NFL’e geçiş yapabileceğinin sinyallerini verdi.

Öte yandan Cleveland Browns cephesinde, takımın Wentz’i pas geçmesinin birinci sebebi olarak gösterilen yeni transfer Robert Griffin III, 26’da 12 isabet, 190 yard pas, bir interception ve sıfır touchdown ile vasatın altında kaldı.