Sezon başlamadan, bu yıl ki NFL Draftı’nın iki numarası Carson Wentz hakkında şüpheler çoktu. NCAA’de North Dakota gibi küçük bir okulun takımının forması giymiş olması, genç oyuncunun NFL’e alışması için süreye ihtiyaç duyacağını düşündürtüyordu.

Carson Wentz, Philadelphia Eagles formasıyla takımını önce Cleveland Browns sonra da Chicago Bears karşısında zafere taşıdığında, yorumcular Wentz’in bunu ancak zayıf ekiplere karşı yapabileceğini dile getirmişlerdi. Ancak aynı Carson Wentz ve Philadelphia Eagles bu hafta dev bir takımı dize getirdi: Pittsburgh Steelers!

Philadelphia Eagles, şampiyonluğun en büyük adaylarından olan Pittsburgh Steelers’a tam 31 sayı fark attı ve Ben Roethlisberger ve arkadaşlarını 34 – 3 gibi bir hezimete uğrattı.

Carson Wentz karşılaşmayı 301 yard ve iki toucdown pası ile tamamlarken, Eagles defansı Steelers’ın korkulan hücum üçlüsü, Ben Roethlisberger, Antonio Brown ve DeAngelo Williams’ı kilitlemeyi başardı.

İki touchdown pasının birini Darren Sproles’a diğerini de Jordan Matthews’a atan Wentz, maç sonrası, “Herkes kendine güveniyordu ve herkesin kendisinden büyük beklentisi beklentisi vardı. İlham verici bir oyun oynuyoruz.” diye konuştu.

Browns ve Bears’ı yenen Philadelphia Eagles, bu skorla, dev rakiplerle de gerektiğinde boy ölçüşebileceğini göstererek herkesi şaşırttı. New England Patriots, Denver Broncos ve Baltimore Ravens ile birlikte üç maçta üç galibiyet alan tek takım olan Eagles, şuanda 2016 NFL sezonunun en büyük sürprizlerinden birine imza atmış durumda…