Yeni sezona ilk iki maçını kaybederek istediği gibi bir giriş yapamayan Chicago Bears’a bir kötü haber de oyun kurucusu Jay Cutler’dan geldi.

Pazartesi Gecesi Futbolu’nda Philadelphia Eagles’a 29 – 14 yenilen Chicago Bears’ta maçın sonlarına doğru takımın ümitlerini söndüren interception’ı atan Jay Cutler, ardından sağ el baş parmağındaki sakatlığı gerekçe göstererek soyunma odasına gitmişti.

Maç sonrası head koç John Fox, Cutler’ın durumunun çok ciddi olmadığını ve yıldız ismin oynayıp oynamayacağının günden güne belli olacağını dile getirmişti. Cutler’ın burkulan baş parmağı her ne kadar ameliyat gerektirmese de NFL Network’ten Ian Rapoport, tecrübeli oyuncunun iki ila üç hafta sahalardan uzak kalacağını duyurdu.

Çarşamba günü de idmana çıkamayan Cutler’ın yokluğunda Chicago Bears’ta as oyun kurucu pozisyonu geçtiğimiz sezon Houston Texans forması giyen Brian Hoyer’a emanet olacak. Hoyer, Cutler’ın sakatlığı sonrası oyuna girdiğinde 12’de dokuz isabetle 78 yard pas atmıştı.

33 yaşındaki Jay Cutler, son dönemdeki performansıyla eleştiri oklarının odağıydı. Bears’ın takım ile 2021 yılına kadar kontratı bulunan oyuncuyu bu yaz da takas etmek istediği konuşulmuştu.

İlk iki hafta Houston Texans ve Philadelphia Eagles’a yenilen Chicago Bears’ın 2016 sezonu, şimdiden kayıp bir sezon olacağa benziyor. Chicago ekibi Cutler’ın yokluğunda neler yapar bilinmez ama daha kötü olamayacakları da aşikar…