Cleveland Browns’taki quarterback laneti son hızıyla devam ediyor. Takım, Baltimore Ravens karşısında ilk çeyrekte 20 – 2 öne geçtiği maçı 20 – 25 kaybetmeyi başarırken, quarterback’i Josh McCown’ı sakatlığa kurban verdi.

Josh McCown’ın sakatlığı, Browns’ın birinci oyun kurucusu Robert Griffin III’nin sakatlandığı birinci hafta maçının hemen ardından henüz sezonun ikinci haftasında geldi. McCown da RGIII gibi omzundan sakatlandı.

37 yaşındaki oyun kurucu geçtiğimiz hafta RGIII’nin yaptığı gibi maçı tamamlamayı başarırken, son saniyelerde attığı interception ile Browns’ın maçı kazanma şansını sona erdirdi.

Josh McCown’ın sakatlığı sonrası, tecrübeli oyuncunun üçüncü haftadaki Miami Dolphins maçında oynamayacağı açıklerken, Cleveland Browns’ın sırada bekleyen üçüncü oyun kurucusu Cody Kessler ile yola devam edeceği duyuruldu.

2016 NFL Draftı’nda üçüncü turdan seçilen USC Trojans’ın eski quarterback’i Cody Kessler’ın şuan için NFL’de bir maça ilk 11’de başlamaya hiç hazır olmadığı konuşulanlar arasında. Hazırlık maçlarında vasat bir performans ortaya koyan Kessler, hatırlandığı üzere üçüncü turdan seçilince Cleveland Browns yönetimi oldukça eleştirilmişti.

2015 NCAA sezonuna Heisman Kupası adayı olarak giren Cody Kessler’ın, sezon boyunca gösterdiği hayal kırıklığı yaratan performansı sonrası draft’ta en fazla beşinci turdan seçilmesi bekleniyordu. Browns, Kessler’ı üçüncü turdan seçtiğinde çok eleştirilmiş ancak yeni head koç Hue Jackson, Kessler’a oldukça güvendiğini dile getirmişti.

Henüz sezonun üçüncü haftasında üçüncü farklı oyun kurucusuyla oynamak zorunda kalan Cleveland Browns böylece son beş maçına beşinci farklı quarterback’iyle çıkmış olacak. Browns, 2015 sezonunun 16.haftasında Johnny Manziel, 17.haftasında Austin Davis, 2016 NFL sezonunun ilk haftasında Robert Griffin ve ikinci haftasında Josh McCown ile oynamıştı.

Öte yandan Browns, Josh McCown’ı sakat oyuncular listesine eklemezken, tecrübeli oyuncunun ne zaman geri döneceğini açıklamadı. McCown’ın durumunun haftadan haftaya değişebileceği belirtildi.

Cleveland’ın quarterback’i laneti Cody Kessler üzerinde de devam eder mi bilinmez ama takım şimdiden işini garantiye almak için tecrübeli bir quarterback’i takıma kattı bile. Tecrübeli oyuncu derken, “Clipboard Jesus” lakaplı münzim yedek Charlie Whitehurst’ten bahsediyoruz.

2006 sezonundan beri ligde olan Charlie Whitehurst, şuana kadar San Diego Chargers, Seattle Seahawks, San Diego Chargers (tekrar), Tennessee Titans ve Indianapolis Colts forması giyip, averaj bir yedek olmaktan öteye gidememişti.

Cody Kessler’ın 1999 yılından beri Cleveland’ın ilk 11’de oynattığı 26. quarterback olacağını da belirtmeden geçmeyelim…

Cleveland Browns quarterback’lerine şans, taraftarlarına sabır diliyoruz…