Peyton Manning’in emekliliği ve genç oyun kurucu Brock Osweiler’ın Houston Texans’a transferi sonrası harıl harıl quarterback arayan Denver Broncos, çareyi Mark Sanchez’de bulmuştu. İnişli çıkışlı kariyerinde en azından Denver’ın işleyen sistemine uyum gösterebileceği düşünülen Mark Sanchez, hazırlık maçlarında gösterdiği kötü performanslarla çoğu kişiyi şaşırtmıştı.

Eline kariyerini toparlamak için çok iyi bir fırsat geçen ancak bu fırsatı elinin tersiyle iten Sanchez, Denver Broncos’ta formasını 2015 NFL Draftı’nın yedinci turundan seçilen Trevor Siemian’a kaptırmıştı.

NFL takımlarının kadrolarını 53 oyuncuya indirmesinin ardından Denver Broncos, off-season’da transfer ettiği Mark Sanchez’i serbest bıraktığını açıkladı. Ancak Sanchez için şans kapıyı bir kez daha çaldı ve Denver Broncos’un kendisini serbest bırakmasından sonra Dallas Cowboys, tecrübeli oyun kurucuyu kadrosuna kattığını duyurdu.

Tony Romo’nun sakatlığı sonrası kadrosunda tek güven veren isim olarak hazırlık maçlarının yıldızı çaylak QB Dak Prescott bulunan Dallas Cowboys, genç oyuncusunu yedeklemek için tecrübeli bir isim arıyordu. Cowboys, kadrosunda Sanchez’e yer açmak için bir diğer quarterback Jameill Showers ile yollarını ayırdı.

Son dönemdeki performanslarıyla artık NFL’de as oyun kurucu olmayacağını gösteren Sanchez, şimdi Dak Prescott’un arkasında forma bekleyecek. 2009 NFL Draftı’nın beşinci sırasından seçilen 29 yaşındaki oyuncunun, Tony Romo’nun geri dönüşü sonrası tekrardan işsiz kalma ihtimali de olası…