Yıllardır maçlarının büyük çoğunluğuna –özellikle açılış maçlarına– favori olarak çıkan New England Patriots, efsane oyun kurucusu Tom Brady ve yıldız tight end’i Rob Gronkowski olmadan Arizona Cardinals karşısında favori değildi.

Geçtiğimiz sezon konferanslarında finale çıkan ve Super Bowl’un kapısından dönen iki takım Arizona’da University of Phoneix Stadyumu’nda kozlarını paylaşırken belki sahada Tom Brady cezasından ötürü yoktu ama Jimmy Garoppolo adeta Tom Brady’mişcesine takımını önce son çeyrek sayılarına sonra da galibiyete taşıdı.

Arizona Cardinals kicker’ı Chandler Catanzaro’nun bitime 41 saniye kala kaçırdığı 47 yardlık alan golü denemesi, Patriots’a 23 – 21’lik zaferi getirirken, kariyerinde ilk defa ilk 11’de sahaya çıkan Garoppolo, ilk zaferine ulaştı.

İlk haftada sonucu kaçan ya da isabetli olan alan golleri ile tayin olan maçlar arasına Cardinals – Patriots maçı da eklenirken kicker Catanzaro, sorumluluğu üzerine almaktan kaçınmadı. Çaylak long snapper Kameron Canady’nin kötü snap’ine ya da holder Drew Butler’a kabahat bulmak yerine, Catanzaro, “Sadece eski üsül bir ıskaydı. Bir sonrakinde başarılı olacağım” şeklinde konuştu.

Kaçan alan golü, Jimmy Garoppolo’nun takımını kendi 19 yardından, Cardinals 15 yardına getirip, Patriots kicker’ı Stephen Gostkowski’ye maçın skorunu belirleyecek alan golünü atma fırsatı vermesinden sonra geldi.

Jimmy Garoppolo, 33’de 24 isabet 264 yard ve bir touchdown pasıyla oynayarak, Brady’nin yokluğundaki diğer maçlar için verdi. 24 yaşındaki oyun kurucunun özellikle Julian Edelman ve Chris Hogan ile yakaladığı uyum dikkat çekti.

Hiç interception atmayan Garoppolo, Patriots’ı ligin en güçlü ekiplerinden birine karşı zafere taşırken hücumda Rob Gronkowski’nin yanı sıra offensive line’da, iki ilk 11 oyuncusunun sahada yer almadığını, savunmada ise yıldız defensive end Rob Ninkovich’in de cezalı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Öte yandan Arizona Cardinals’ın tecrübeli yıldızları quarterback Carson Palmer ve wide receiver Larry Fitzgerald’ın cabaları galibiyet için yeterli olmadı. Palmer, 271 yard ve iki touchdown pası ile oynarken bu iki touchdown pası da Larry Fitzgerald’a gitti. İşin savunma kısmında Cardinals’ın cornerback pozisyonunda, yıldız oyuncusu Patrick Peterson’ın diğer tarafında yer alan çaylak Brandon Williams yaşadığı sıkıntılar gözden kaçmadı…