2015 NFL sezonunun başından Temmuz ayına kadar Johnny Manziel, saha içi ve daha çok saha dışındaki sansasyonel hareketleriyle gündemi fazlasıyla işgal etmişti. NFLTR’de yazılarda, haberlerde, podcast’lerde Manziel’dan sıkça bahsettik, dönem dönem kızdınız ve Manziel haberleri sonunda iyice azaldı.

Son olarak Temmuz ayının 20’sinde Manziel gündemimizdeydi, genç oyuncu her şey için hayranlarından özür diliyor ve kariyerinin böyle bitmeyeceğini dile getiriyordu. O günden sonra Manziel birkaç defa gece kulübü çıkışlarında kameralara yakalandı, “Dallas Cowboys’ta oynayacağım” diye konuştu, pek ciddiye alınmadı.

Görünüşe göre Johnny Manziel’in Amerikan futboluna dönüş çabaları sonuç vermemiş olacak ki 23 yaşındaki oyuncu, diplomasını almak için üniversitesi Texas A&M’e geri döndü!

Evet yanlış okumadınız, Heisman Kupası sahibi, NCAA tarihinin en önemli, NFL tarihinin ne önemsiz oyun kurucularından biri olan Johnny Manziel, güz dönemi için Texas A&M’e kayıt oldu. NCAA’de sahaların altını üstüne getiren oyuncu, NFL’e girmek için üniversiteyi erken terk etmişti.

Başta ailesi olmak üzere, yaşam tarzı –alkol ve uyuşturucu kullanımı– herkesin tepkisini çeken Johnny Manziel, sanıyoruz ki diplomasını alıp, koluna altın bileziğini takma peşinde.

Johnny Manziel’in üniversitedeki alanı ise Rekreasyon, Park ve Turizm Bilimleri. Sorunlu yıldızın iki dönem daha okula devam edip diplomasını alma şansı da bulunuyor. Johnny Football’un kaydı ise Texas A&M’in sitesinde yasal ismiyle, Jonathan Manziel olarak gözükmekte. Sitedeki bilgilere göre Manziel 90 üstü kredilik ders tamamlamış durumda.

Amerikan futbolu hayranları ve Texas A&M taraftarları için üzücü haber ise iki sezon NFL’de oynayan Manziel’in okula dönse de NCAA kurallarına göre tekrardan üniversitede Amerikan futbolu oynaması mümkün değil.

Şimdilik Cleveland Browns ile yollarını ayırıp üniversitenin yolunu tutan Johnny Manziel’e eğitim hayatında başarılar dileyelim… Okula dönüşünün NFL’e dönüşünü nasıl etkileyeceğini hep birlikte göreceğiz…