En son NCAA haberimizin üzerinden bir hafta geçti ve Louisville Cardinals oyun kurucusu Lamar Jackson, o inanılmaz istatistiklerine Marshall ile oynadıkları maçta bulduğu yedi touchdown’u da ekledi.

Marshall karşısında 59-28 kazanan Lousville’de takımı sırtlayan oyun kurucu Lamar Jacksoni her zamanki gibi maça damgasını vurdu. Karşılaşmayı 417 yard ve iki tanesi koşu touchdown’ı olmak üzere toplamda yedi touchdown ile bitiren Jackson, takımının namağlup unvanını korumasına büyük katkı sağladı. 19 yaşındaki oyun kurucunun tıpkı bir olimpik engelli koşucusu gibi rakibinin üzerinde atlayıp end zone’a ulaştığı pozisyon ise maçın en çok göz dolduran anıydı:

Şu anda 1301 yard ve on iki tanesi koşu olmak üzere toplamda 25 (YİRMİ BEŞ) touchdown’ı bulunan Jackson, adeta tek başına takım gibi. Öte yandan oynadığı dört maçta toplamda beş çeyrek kenarda oturduğunu hatırlatmakta fayda var. Acaba o beş çeyrekte oynasaydı bu rakamlar daha nereye giderdi diye düşünmüyor değilim.

ESPN’e göre Jackson’ın bu rakamları 2000 yılından beri bir kolej oyuncusunun ilk dört maçta sergilediği en iyi rakamlar olarak tarihe geçti. Bir sonraki maçta kendileri gibi namağlup Clemson Tigers ile karşılaşacak olan Louisville’de tek hedef yine galibiyet. Maç Cumartesi günü TSİ ile 03.00’te başlayacak. Lamar Jackson için zor bir maç olacağı kesin fakat biz Amerikan futbolu severleri yine çok güzel bir maç bekliyor.