Şu sıralar adından sıkça söz edilen on dokuz yaşındaki Louisville Cardinals oyun kurucusu Lamar Jackson, dün akşam sergilediği olağanüstü performans ile kolej liginin en iyi takımları arasında gösterilen Florida State’i ezdi geçti. Maçı 216 yard’lık pas oyunu, 146 yard’lık koşu oyunu ve beş touchdown ile bitiren Jackson, bir anda NCAA’in gündemine oturdu.

Sezon başlayalı henüz üç hafta oldu. İlk iki hafta sırasıyla zayıf takım olarak nitelendirilen Charlotte ve Syracuse’ı yenen Louisville Cardinals’ın bu hafta Florida State karşısında aynı oyunu sergileyemeyeceği konuşuluyordu. Bu sınavı da başarıyla geçen Louisville ekibi, Florida State’i 63-20 gibi tarihi bir skorla mağlup etmeyi başardı.

Lamar Jackson’ın şu anda kolej ligindeki 118 okul takımından daha fazla touchdown’ı bulunuyor. Dün akşama kadar yedi tanesi koşu olmak üzere toplamda on üç tane touchdown’ı bulunan Jackson, Florida State maçı sonrası on sekiz touchdown’a ulaşmayı başardı. Üstelik bu üç haftada genç oyun kurucunun, üç çeyrek boyunca kulübede oturduğunu da hatırlatalım.

Kariyerinin çoğunluğunu Atlanta Falcons ve Philadelphia Eagles’da geçiren ve dört kez Pro Bowler seçilen oyun kurucu Michael Vick de genç oyuncuya Twitter üzerinden övgüler yağdırdı ve Jackson’ın, kendisinin kolej yıllarındaki halinden beş kat daha iyi olduğunu söyledi. Vick’in bu tweet’i üzerine Pittsburgh Steelers’ın yıldız running back’i Le’Veon Bell de bir tweet attı ve bu tweet’inde “Beş kat iyi olup olmadığını bilemem ama Jackson gerçekten çok yetenekli.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali’nin de doğduğu şehir olan Louisville, efsaneyi unutmadı.

Maça özel “Ali” yazan krom kırmızı kasklarla çıkan Cardinals takımı, Florida State karşısında adeta efsane boksörün de dediği gibi kelebek gibi uçup, arı gibi soktu.

Lamar Jackson’ın Florida State Seminoles’a karşı sergilediği tarihi performansın özetine aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz:

Jackson’ı izlediniz. Çocuk, adeta futbolun Muhammed Ali’si gibi. Tabii bu patlama bir anda olmadı. Boynton Beach’te geçirdiği lise yıllarında bunun sinyalini vermiş kendisi:

Geçen hafta Syracuse maçıyla tanıdığım Lamar Jackson benim de bu seneki Heisman Trophy favorim. Zaten bu performans ile devam ettiği takdirde ortada bir trophy tartışması da olmayacak gibi.