NCAA’de USC Trojans forması giyerken, gelecekte NFL’in en önemli quarterback’lerinden biri olacağı düşünülen Matt Barkley’nin sonu Chicago Bears’ın antrenman takımı oldu!

2012 NFL sezonu öncesi, 2012 NFL Draftı’na girmesi halinde bir numaradan gideceği konuşulan ve Andrew Luck ile kıyaslanan Matt Barkley, kolejdeki son sezonu için USC’ye geri dönmeyi tercih etmişti. 2012 NCAA sezonunun en iyi takımı olarak gösterilen USC’de Matt Barkley’nin o yıl Heisman Kupası’nı kazanması bekleniyordu.

Heisman Kupası’nı bir tarafa bırakın, 2012 sezonu USC Trojans için kabus gibi geçmiş üstüne Matt Barkley bir de omzundan sakatlanmıştı. Sakatlığı sebebiyle 2013 NFL Draftı Combine’ında pas bile atamayan Matt Barkley, draft’ta dördüncü tura kadar düşmüş ve Philadelphia Eagles’ın yolunu tutmuştu.

Chip Kelly’nin Philadelphia Eagles’ında ilk senesinde Nick Foles ve Michael Vick’in gerisinde kalan Barkley, bir sonraki yıl sezon başında Sam Bradford, Mark Sanchez ve hatta Tim Tebow’dan oluşan Eagles quarterback kadrosunda iyice gözden düşmüştü.

Lise günlerinden beri Amerikan futbolu medyasının gündeminde olan Barkley, Philadelphia Eagles formasıyla hiç beklemediği bir zamanda 2013 sezonunda iki maça sonradan girmiş ve toplamda dört interception atmıştı. Eagles kariyerinde hiç touchdown pası bulunmayan Barkley’nin 2014 sezonunda ise bir başarısız pas denemesi bulunuyordu.

2015 sezonu öncesi yedinci tur draft hakkı karşılığında Arizona Cardinals’a takas olan Barkley, sezonu Carson Palmer ve Drew Stanton’ın arkasında Arizona Cardinals’ın üçüncü quarterback’i olarak geçirmişti.

Anlaşılan o ki Arizona Cardinals da Matt Barkley’de hiçbir ışık göremedi ve bir sezonun ardından 2 Eylül 2016 tarihinde 25 yaşındaki oyun kurucuyu serbest bıraktı. Birçok takım harıl harıl quarterback ararken, iki gün sonra Barkley, Chicago Bears’ın yolunu tuttu. Ancak Barkley’nin Bears’ın 53 kişilik kadrosuna değil, antrenman kadrosuna katıldığı açıklandı.

Oyun kurucu mevkiinde Jay Cutler’ın arkasında Brian Hoyer gibi oldukça eleştirilen bir isim bulunan Chicago Bears’ta bile 53 kişilik kadroya girememek, bir zamanların altın çocuğu olarak gösterilen Barkley için dip noktası olsa gerek.

NCAA tarihinin en önemli programlarından biri olan USC Trojans’ta önemli işler başarmış bir oyuncunun NFL’de bu derece tutunamaması Amerikan futbolu severler için oldukça üzücü bir durum…