NFL’de bu off-season döneminde birbirinden ilginç takaslara şahit olduk. Tennessee Titans’ın, draft’ın bir numarasına oturmak isteyen Los Angeles Rams’i kelimenin tam anlamıyla soyup soğana çevirdiği takası veya Chandler Jones’u Arizona Cardinals’a gönderen New England Patriots’ın karşılığında Jonathan Cooper ve ikinci tur draft hakkı aldığı takası hepiniz hatırlıyorsunuzdur.

Ancak bu kadarını da ne gördük ne de duyduk. Philadelphia Eagles, bekleneni veremeyen quarterback’i Sam Bradford’ı Minnesota Vikings’e yollarken karşılığında takımın 2017 draft’ı birinci tur ve dördüncü tur haklarını aldı! Böylece, geride bıraktığımız draft öncesi ikinci sıraya oturmak için 2017 draft’ı ilk tur hakkını Cleveland Browns’a gönderen Eagles, ilk tura geri dönüş yaptı.

Bildiğiniz üzere Vikings, Teddy Bridgewater’ın yaşadığı talihsiz sakatlık sebebiyle sezonu kapatmasının ardından harıl harıl quarterback arayışına girmişti. Olası bir takas için Mark Sanchez dedikoduları dönüyordu. Kimileri için ise takım, yedek oyun kurucu Shaun Hill ile yetinebilecek gibi duruyordu, çünkü zaten Adrian Peterson gibi bir workhorse’a ve ortalamanın çok üstünde bir savunmaya sahip olan Vikings’e game manager’lık yapabilecek, yani öyle etliye sütlüye karışmayacak bir quarterback yeterliydi.

Buna rağmen gözü yükseklerde olan Minnesota ekibi, geçtiğimiz sezon yalnızca yedi pas denemesi yapan Hill’e güvenmeyi tercih etmedi ve Bradford için dünyaları Eagles’a göndererek NFL gündemini yakın zamanda oldukça meşgul eden “Takımın starter quarterback’i kim olacak?” sorusunu da açıklığa kavuşturdu.

Öte yandan, geçtiğimiz aylarda özellikle quarterback pozisyonunda akıl almaz işlere imza atan Philadelphia ekibinin, şu son takasla “garip off-season hamleleri dizisi”ni kelimenin tam anlamıyla taçlandırdığını söyleyebiliriz.

Önce Mart ayının başında, 2015 sezonunun en büyük hayal kırıklıklarından Sam Bradford’ın kontratını 36 milyon dolara (26 milyonu garanti) iki yıllığına uzatan Eagles, ardından Bradford’ı rekabet içerisine sokabilmek için yedi sezonluk NFL kariyerinde yalnızca bir touchdown pası bulunan Chase Daniel’a üç yıl 21 milyon dolar gibi dev bir kontrat verdi.

Biz “Eagles da amma masraf yaptı şu quarterback’lere” derken takım bütün bunlarla da yetinmedi ve sadece altı sıra yukarıda olan Celveland Browns’a, iki ilk tur (2016-2017), bir ikinci tur (2018), bir üçüncü (2016) ve bir de dördüncü tur (2016) hakklarını göndererek 2016 draftı’nın ikinci sırasına yükseldi. Takım buradan bir başka quarterback Carson Wentz’i seçecekti. Anlayacağınız Eagles, yaptığı hataların hep farkına vardı ancak bu hataları düzeltmek biraz pahalıya patladı.

Tabi eğer bir Eagles taraftarıysanız, takımın yakın geleceğini büyük riske atan bu draft takasının ardından artık bir nebze rahatlayabilirsiniz. Nitekim, bu takasla şu anlaşıldı ki tuttuğunuz takımdan bile daha “keriz”ler var bu ligde. Hem önümüzdeki sene draft’ın Philadelphia’da düzenleneceği ve sizin de ilk tura döndüğünüz düşünüldüğünde, bu takas sizin için tadından yenmeyecek bir hal almış olmalı. Eh biz de muhtemel starter’ınız Chase Daniel ile mutluluklar dileyelim size.