Geçtiğimiz hafta sezona kötü başlayan ve Kansas City Chiefs’e 21 öne geçmişken maçı veren Sa Diego Chargers, o maçta hücumundaki en önemli oyuncusu Keenan Allen’ı kaybetmişti. Çapraz bağları kopan Keenan Allen’ın sezonu kapattığı açıklanmıştı.

Görünen o ki 2016 sezonu San Diego Chargers için oldukça şanssız başladı. Chargers bu hafta Jacksonville Jaguars’ı 38 – 14’lük skorla rahat geçse de bu hafta hücumda Keenan Allen’dan sonra en önemli ikinci silahı diyebileceğimiz Danny Woodhead’i kaybetti.

Danny Woodhead’in de çapraz bağlarının koptuğu açıklanırken, 31 yaşındaki oyuncunun sezonu kapattı açıklandı. Üç yıldır Chargers forması giyen Woodhead, hem koşu hücumunda hem pas oyununda takımın önemli opsiyonlarından biriydi. Başarılı oyuncunun daha öncede 2013 sezonunun üçüncü haftasında fibula kemiği kırılmıştı.

Şuan için San Diego Chargers’ın tek tesellisi, 2015 NFL Draftı’nın ilk turunda seçtiği ancak geçtiğimiz sezon touchdown dahi yapamayan Melvin Gordon’ın kolej günlerindeki formuna kavuşmuş olması. Gordon, sezonun ilk maçında 159 yard ve üç touchdown ile oynarken, Danny Woodhead 116 yard koşu 35 yard pas yakalamıştı.

Danny Woodhead gibi hem pas hücumunda hem de koşu hücumunda birden etkili, iki yönlü bir running back bulmak günümüzde oldukça zor. Bu sebepten ötürü Chargers’ın Woodhead’in yerini doldurması oldukça zor olacaktır. Geçtiğimiz sezon Woodhead, pas hücumunda takımına, 80 pas yakalayıp, 755 yard ve altı touchdown’lık bir katkı vermişti.

Chargers’ın kadrosunda Woodhead’in arkasında draft edilmemiş çaylak Kenneth Farrow ve New York Giants’ın eski RB’i Andre Williams bulunuyor. Ancak iki oyuncunun da pas yakalama yetenekleri Danny Woodhead ile kıyaslanacak durumda değil. Chargers’ta Woodhead’i sakat oyuncular listesine koyarken wide receiver Griff Whalen ile anlaştı.

Eğer bir NFL takımı, 80 pas yakalayan ve yakaladığı pas başına neredeyse 10 yard kat eden bir wide receiver’ını kaybetseydi şuanda taraftarları yıkılıyor olurdu. İşte bu bile Danny Woodhead’in Chargers hücumu için ne kadar çok ifade ettiğinin bir göstergesi…