San Diego Chargers taraftarları bıraktı maçların sonuçları, birer birer sakatlanan yıldızlarına üzülmeye başladı. Sezonun ilk haftasında hücumunun en önemli ismi wide receiver Keenan Allen’ın sezonu kapatma haberiyle sarsılan Chargers, ikinci hafta ise running back Danny Woodhead’in sezonu kapattığı haberiyle adeta yıkılmış.

Indianapolis Colts’a deplasmanda son saniyeleri heyecan fırtınası şeklinde geçen maçta 26 – 22 yenilen ve üçüncü maçında ikinci mağlubiyetini alan takımda bu sefer de savunma takımının kaptanı Manti Te’o sakatlandı.

Te’o darbe almadığı bir pozisyonda yerde kalırken, yıldız oyuncunun sol ayak aşil tendonunun koptuğu açıklandı. Böylece Chargers’ta oyun kurucu Philip Rivers’ın ardından neredeyse en önemli üç oyuncusu daha üçüncü haftanın sona ermesiyle sezonu kapatmış oldu.

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Notre Dame çıkışlı linebacker, “Bu benim için çok, çok büyük bir yıldı. Kendime bir şans vermek için çok fazla çalışmıştım. Böyle talihsiz kazaları ön göremezsiniz. Önemli olan şey yola devam etmek.” diye konuştu.

Chargers’ın head koçu Mike McCoy ise yıldız oyuncunun önce MRI’a gireceği ardından sakatlığının doğrulanacağını açıkladı. Maçın ikinci çeyreğini koltuk değnekleri eşliğinde izleyen Manti Te’o, sezon başlamadan takım arkadaşları tarafından savunma takımı kaptanı olarak oylanmıştı. Başarılı oyuncunun bu yıl kariyerinin en iyi sezonunu geçirmesi bekleniyordu.

2013 NFL Draftı’nda ikinci sıradan seçilen Te’o, “Takımım için bir sürü büyük hayalim vardı.” diye konuşurken bu sezon çaylak kontratının son yılını giriyordu ve performansı doğrultusunda dev bir kontrat alması olasılıklar arasındaydı…

Keenan Allen, Danny Woodhead ve şimdi de Manti Te’o’yu sakatlıklara kurban vermesiyle her hafta manşetlere çıkan Chargers’ın 2016 sezonunu şuana kadar sadece şu şekilde özetleyebiliriz: “Talihsiz”