Sezona ilk maçında üç galibiyet ile başlayan ancak iki haftadır galibiyet yüzü göremeyen Baltimore Ravens’ta fatura hücum koçu Marc Trestman’a kesildi. Takım, Washington Redskins’e 16 – 10 kaybedilen maçın ardından tecrübeli koç ile yolların ayrıldığını açıkladı.

Böylece Ravens, son dört yılda ikinci defa sezonun ortasında hücum koçuyla yollarını ayırmış oldu. Chicago Bears’ın eski head koçu Marc Trestman, 2015 sezonunun başında Baltimore hücumunun başına geçip, başta quarterback Joe Flacco olmak üzere bir sürü yıldızın sakatlandığı bir sezonda Ravens’ın ligin en çok skor üreten 25. takımı olarak tutmuştu.

Joe Flacco’nun dönüşüyle beş maçta üç galibiyet alan Ravens, maç başına ortalam 19 sayı üretiyordu. Bu ortalama lig lideri Atlanta Falcons’ın yarısı olarak dikkat çekiyor. Şimdi ise Ravens, Trestman ile yolların ayrılmasından sonra hücumun toparlanmasını bekliyor.

Marc Trestman’dan boşalan hücum koçluğu pozisyonuna atanan quarterback koçu Marty Mornhinweg’in ise nasıl performans ortaya koyacağı büyük merak konusu. Hatırlanacağı üzere, ikinci hafta sonunda Buffalo Bills, hücum koçu Greg Roman’ı kovduktan sonra son üç maçını kazanmıştı. Ravens’ta da hedef benzer bir başarı olsa gerek…

Ayrıca hatırlatmak fayda var, dört sezon önce Ravens, sezonun ortasında hücum koçu Cam Cameron’ı kovmuş ve takımın hücumunu Jim Caldwell’e emanet etmişti. Baltimore ekibi o sezon Super Bowl’u kazanmıştı! Tarih tekerrür edecek mi? Bekleyip göreceğiz…