Sanırım her hafta başlıktaki kalıbı başka bir son ekleyerek kullanabilirim çünkü bu spor ve bu takımdan gerçek anlamda bıktım. Umutla beklediğim bir başka maç gene hüsranla bitti. McCoy döneminden beri izlemek zorunda bırakıldığımız yürek burkan, kalp kıran, yataklarına düşüren yenilgiler gibi değildi fakat bu sefer. Açıkçası San Diego Chargers maçları bende değişik bir duygu durum olarak beliriyor artık. Umudumun boşa çıkacağını bilsem de her hafta “Haydi oğlum, bu hafta düzelecek her şey” diyerekten bilgisayarın/televizyonun başına geçiyorum.

SPOILER ALERT: Arkadaşlar hiçbir şey düzelmiyor.

Bu hafta da farklı bir şekilde yenilmeyi başardılar. İlk yarıda rezalet top oynayıp gene de anlamsız bir şekilde maçı yakın tuttular, tam “Vallahi bu sefer şansımız yaver gitti” derken Hunter Henry fumble’ıyla maçı kaybettiler.

Chargers Sakatlık Tablosu: Güncel

Sakat Oyuncular Listesi: Keenan Allen, Danny Woodhead, Manti Te’o, Branden Oliver, Donovan Clark, Jeff Cumberland, Stevie Johnson, Sean Lissemore

Sezonun dördüncü haftasına girerken bu listede ikisi “yıldız” sayılacak seviyede toplam altı ilk 11 oyuncusu bulunuyor. Bu oyunculardan üçü Rivers’ın geçtiğimiz sezon en fazla pas attığı üç oyuncu (Allen, Woodhead, Johnson). Bir diğeri defansta yeşil noktalı kaskı takan, yani oyunları aktaran isim (Manti Te’o). Diğerleri ise listenin başlarında yer alan depth oyuncuları.

Saints Maçı Sakatlık Tablosu:

Oynamayacaklar: Jahleel Addae, Joey Bosa, Brandon Flowers.

Bu üç topçumuzdan ikisi secondary’nin önemli isimleri. Diğeri bu sezonun üç numaralı draft seçimi.

%75 Oynamayacaklar: Antonio Gates, King Dunlap.

Yıllardır Rivers’ın bir numaralı silahı ve Rivers’ın kör nokta koruyucusu (ki kendisinin bırakın sezonu, hayatı tehlikede. Beyni şu sıralar patates püresi değeri görüyor beyin sarsıntılarından dolayı. Maçı da “migren” yüzünden kaçıracak.

%50 Oynamayacaklar: Joe Barksdale, Orlando Franklin, Jatavis Brown.

İlk iki isim yukarıda okuduğumuz Dunlap’den sonar ofansif çizginin en önemli iki ismi. Chargers ofansif çizgisinin bunlar oynamazsa kimi oynatacağı hakkında herhangi bir fikrim yok. Brown ise Colts maçında aşilini kopartıp sahadan çıkan Te’o’nun yerini doldurdu. Kendisi bu senenin 5inci tur seçimi. Te’o’nun yerine oyuna girip İNANILMAZ oynayıp sakatlanması ise bir buçuk çeyrek sürdü.

Bana kalırsa Chargers’ın Los Angeles’a değil Kanada’ya taşınma planı yapması lazım. Amerika’nın ne kadar kötü bir sağlık sistemi olduğunu bilmeyen yok. Kanada’nın bedava sisteminden faydalansalar senede bir buçuk, iki milyon kopartırlar herhalde. Takımda Türk aklı olmadığı çok açık. Bir tane de hoca tutup Aziz Yıldırım’ın Galatasaray derbilerinden önce Saraçoğlu’ndaki kaleleri direkleri vs. okuttuğu gibi bizim takımı komple okutmak üfletmek lazım. Artık kurşun mu dökerler, kurşun dökerken iki metrelik adamların kafasında tavayı merdivene çıkarak mı döndürürler bilemeyeceğim.

Bunlar üç ortak biz hemcinslerimizi yolun ortasında tutup sakatlayamayız, anlamsız olur, bir NFL takımı kisvesi yaratalım, gelenleri sakatlayalım. Vallahi bu. Duygularıma tercüman olan yine Cem Yılmaz oldu böylelikle. Anlamayanların çok acil ama aşırı acil Fundamentals izlemesi lazım, izlemeyen kaldığını sanmıyorum ülkede ama gene de… Cem Yılmaz demişken, maç içerisinde de saha kenarında şu otobüsü tutmak lazım bizimkiler için, nedenini söylemeye dilim varmıyor.

Saints maçına da değinip bu haftayı geçiyorum. Saints defansı koşuyu durduramıyor, geçtiğimiz hafta Falcons’ın running back ikilisine 300 yard verdiler. Ne ben yanlış yazdım ne siz yanlış anladınız. 300 yard. Melvin Gordon bu haftayı büyük ihtimalle heyecanla bekliyordu. Fantasy football beklenti puanları da zaten 19.00 kendisinin. Saints defansif koordinatörünün kurbanlık koyun gibi yenilenmiş Gordon’ın filmlerini izlediğini düşünüyorum.

Aynı zamanda bu maç Drew Brees’in kariyerinde ilk kez San Diego’ya dönmesiyle de anılacak. Daha önce iki kez Brees ve Rivers karşılaşmış, iki maçı da Saints, New Orleans’da kazanmıştı. Yani iki taraf içinde sadece “Galibiyet-Mağlubiyet” yazılarının altına atılacak birer çeltikten çok daha fazla kaybedilecek/kazanılacak şey var. Güzel ve yüksek skorlu bir maç bizi bekliyor. Her ne kadar kötü durumda olursa olsun Chargers kadrosu bu Saints takımını koşu oyunuyla bunaltıp Brees’i olabildiğince saha dışında bırakmayı başaracaktır. 30-23’lük Chargers galibiyeti son dakika Brees interception’ıyla tescillenir diyorum. Bakalım ne kadar yanılacağım…