Yıllardır profesyonel sporlardaki başarısızlığı ile lanetli şehir olarak adlandırılan Cleveland, 2016 yılı itibariyle bu şanssızlığını yendi. Önce basketbolda NBA’de Cleveland Cavaliers, finale çıkıp şampiyon oldu sonra da geride bıraktığımız haftada beysbolda MLB’de Cleveland Indians, finale yükselmeyi başardı. Ancak, Amerikan futbolunda değişen bir durum yok!

NFL’in yedinci haftası itibariyle, Cincinnati Bengals’a 31 – 17 yenilen Cleveland Browns, yedi maç sonunda halen galibiyet ile taşınamazken, ligin dibindeki yerini sağlamlaştırdı.

Üstüne üstlük, yedi sıfır yapan Cleveland Browns, Bengals karşısında bu sezon beşinci oyun kurucusunu sahaya sürmek zorunda kaldı! Evet, yanlış okumadınız, Cleveland Browns, yedi maç sonunda beş farklı quarterback ile oynadı.

Robert Griffin III, Josh McCown, Cody Kessler, Charlie Whitehurst, tekrar Cody Kessler derken şimdi de Kevin Hogan! Arada bazı pozisyonlarda oyun kurucu olarak oynamak zorunda kalan wide receiver Terrelle Pryor’ı saymıyoruz bile…

Geçtiğimiz hafta Tennessee Titans’a iki sayı farkla yenilince umutlanan (!) Cleveland Browns, bu hafta Bengals’a farklı yenilirken, 2016 NFL Draftı’nda üçüncü sıradan seçtiği quarterback Cody Kessler’ı beyin sarsıntısına kurban verdi. Kessler’ın sakatlığı sonra iş, geçtiğimiz hafta antrenman kadrosundan as takıma alınan bir diğer çaylak Kevin Hogan’a kaldı.

Hogan maçı 24’de 12 isabet ile 100 yard ve iki interception ile tamamlarken, alışılagelmiş Cleveland Browns quarterback performansının önüne geçemedi. Cleveland’ın içinde bulunduğu durum öyle bir durum aldı ki maçın sonlarına doğru head koç Hue Jackson, kulaklıklarını çıkardı ve sahaya oyun verme görevini hücum koçu ve asistan head koç Pep Hamilton’a bıraktı.

Bu skor ile beraber Cincinnati Bengals, 3-4 konumuna gelirken, playoff yarışının üç takım arasında (Pittsburgh Steelers, Cincinnati Bengals, Baltimore Ravens) yakın geçtiği AFC Doğu grubunda iddiasını sürdürdü. Grubun diğer takımı Cleveland Browns ise NFL’in tek galibiyetsiz takımı olarak 0-7 durumuna geriledi…

Bir Amerikan futbolu sever olarak Browns’ın içinde bulunduğu bu duruma üzülmemek elde değil…