Dallas Cowboys, NFL 2016 sezonunun altıncı haftasına istatistiki olarak ligin en iyi koşu hücumu olarak giriyordu. Karşılarında ise ligin en koşu savunmasına sahip Green Bay Packers vardı. Haftanın en önemli karşılaşmalarından biri olan müsabakada gülen taraf hücum oldu.

Cowboys, çaylak yıldızları running back Ezekiel Elliott ve oyun kurucu Dak Prescott’un önderliğinde 191 yard koşup, Packers’ı beklenenden rahat geçti: 30 – 16!

Bu maç öncesi Cowboys, maç başına 155.2 koşu yardı ile oynuyordu. Packers ise çıktığı dört maçta toplamda 171 koşu yardına izin vererek, 1933 yılından beri bu alanda NFL’in en iyi istatistiğini yakalamıştı. Ancak 2016 NFL Draftı’nın dördüncü sırasından seçilen Ezekiel Elliott, Packers savunmasını 157 yard koşarak alt üst etmeyi başardı.

NFL tarihinde dört maç üst üste 130 koşu yardını geçen ilk isim olan Elliott, maç sonrasında, “Biz fiziksel bir takımız. Birçok takım dör çeyrek boyunca bu kadar fiziksel kalamaz. Karşımıza ne getirirlerse getirsinler geri çekilmeyecektik.” diye konuştu.

Elliott’un bu performansının yanına Cowboys hücumunun Aaron Rodgers ve arkadaşlarını durdurmakta sıkıntı yaşamaması ve Dak Prescott’un da muhteşem performansı eklenince galibiyet, Dallas ekibi için kolay oldu.

247 yard ve üç touchdown pası ile oynayan Dak Prescott, maçta aynı zamanda Tom Brady’nin kariyerinin başında interception’sız 162 yard rekorunu da tarihe gömdü ve bu rekoru 176 çıkardı. Her ne kadar sonradan bir interception atsa da Prescott, Tony Romo geri döndükten sonra yaşanacak olan quarterback tartışmalarını iyice alevlendirmiş oldu.

Dallas Cowboys, bu skor sonrası 5-1 durumuna gelip NFC’nin zirvesine, Minnesota Vikings’in yanına çıkarken Green Bay Packers, 3-2 konumuna geriledi.