Dördüncü hafta geride kaldı… Akıl sağlığım yerinde değil, cehennemde bile güleceğim. Takım yıldız cornerback’i Jason Verrett de sezonu kapattı. Evet, yanlış duymadınız, her hafta aynı maçı tekrar tekrar izleyip başka bir isim uydurmuyorum. Chargers gene dördüncü çeyreğe önde girdiği bir maçı kaybetti. Sevgili okuyucular, dostlar, Chargers’lılar, şimdi size kan donduran, akıl hoplatan bazı istatistiklerden bahsedeceğim. Üniversite sınavınızdan beri sayılar bu kadar korkutucu olmamıştı!

NFL’de maç sırasında sürekli olarak galibiyet oranları hesaplanıyor. Şu sürede şu kadar puan farkı varken top şundayken vs. bir sürü ıvır zıvır kullanılarak yüzde kaç şansla maçı kazacağınızı görebiliyorsunuz. Sıkı tutunun çünkü size Chargers’ın kaybettiği maçların dördüncü çeyreklerinde belli başlı zamanlarda elinde bulundurduğu galibiyet oranlarını yazıyorum.

Kansas City Chiefs Deplasmanı:

En yüksek skor farkı: 24-3

Dördüncü çeyrekte maç skoru: 24-10

En yüksek galibiyet oranı: %99

ŞAKA MI BU %99 NEDİR DALGA MI GEÇİYORSUN BİZİMLE?

Hayır bu gerçek bir veri lütfen yerinize oturun.

Dördüncü çeyrek sonucu: 27 – 27

Maç sonucu: 27 – 33 Chiefs galibiyeti.

Indianapolis Colts Deplasmanı:

En yüksek skor farkı: 22 – 13

Dördüncü çeyrekte maç skoru: 22 – 20

En yüksek galibiyet oranı: %82

Maç sonucu: 22 – 26 Colts galibiyeti.

New Orleans Saints İçeride (yeni yeni ünlenen dizi size yanıltmasın bu kelime böyle yazılıyor):

En yüksek skor farkı: 34 – 21

Dördüncü çeyrekte maç skoru: 34 -21

En yüksek galibiyet oranı: %98

Maç sonucu: 33 – 34 Saints galibiyeti.

Henüz bitmedi.

Chargers dışında kalan 31 NFL takımı bu sezon son çeyreğinde 10’dan fazla sayıyla önde olduğu maçları kazanmada oldukça başarılıydı. Bu sayı şu anda 30 galibiyete karşı sıfır mağlubiyet. Chargers’a gelince ise işler biraz değişiyor. Chargers bu tarz maçlarda bir galibiyet aldı ve üç kez mağlup oldu. Evet bu takım bu sezon oynadığı tüm maçlarda dördüncü çeyrekte en az 10 sayı üstündü.

Hatta bununla da yetinmediler, bütün maçların son iki dakikasına önde girdiler. Hepsinin. Şu anda 1-3 durumundalar.

Chargers şu anda AFC’de en iyi puan farkı durumuna sahip beşinci takım. Rekoru .500’ün altında olup bu durumda pozitif olan tek takım. Şu an için 3-1 olan Steelers’dan daha önde.

Chargers bu sezon maçların ilk üç çeyreğini 102 – 51 gibi ezici bir üstünlükle önde geçmiş. Dördüncü çeyrekte ise durum pek iç açıcı değil. Bu sayı bir anda 57 – 19 geriye düşmelerine dönüşüyor.

Sanırım demek istediğimi anladınız. Peki bu neden böyle? Chargers neden son çeyrekte bir türlü belini düzeltemiyor? Bütün sakatlıkları da kayda alırsak sorun bence antrenman teknikleri ve antrenmanları yöneten koçlarda. 60. dakikadan sonar orta sahası tamamen kaybolan PTT 1. Lig takımları gibiyiz (Gerçi Süper Lig takımları da 60 olmasa da 65’de kesiliyor da neyse). Fakat işte o takımların orta saha kaybolduktan sonra Premier League takımıyla oynayarak maçı tamamladığını düşünün, Linyitspor’la değil.

Haftaya 3-1 olan Raiders deplasmanına gidiyor 4-0 olmaya çok yakın ama bir o kadar da uzak olan 1-3 Chargers. Maç tahminim mi? Oakland galibiyeti, hem de net oğlu net. 1930’ların başında büyük buhrandan sonra gelen 1932 seçimlerinde Roosevelt’in kazanacağından bile daha belli herhalde bu maç. Sonrasında da Broncos var, evet, Chargers 1-5 şimdiden garanti herkese çok teşekkürler gelecek iki haftanın oynanmasına bile gerek yok. Mutlu, bana bir şey oluyor Mutlu! Mutlu! Mutlu, bir şey oluyor… (Oğlana da yazık ya bir şey oluyor diye çağırdı arkadaşının adı Mutlu, dalga geçer gibi.)