Pazar gecesi Kansas City Chiefs, Indianapolis Colts maçında tecrübeli oyun kurucusu Alex Smith’i sakatlığa kurban verdi, hem de iki defa! Ancak bu Chiefs adına hiçbir sorun teşkil etmedi ve Kansas City ekibi yedek oyuncu kurucusu Nick Foles ile Colts’u geçmeyi başardı.

Sezon başında Los Angeles Rams’ten gönderilip Chiefs’in yolunu tutan Foles, Colts karşısında Chiefs hücumunu öyle güzel idare etti ki kimse Alex Smith’i aramadı. Bu maça kadar 2016 sezonunda bir pas dahi atmamış olan Foles, Colts karşısında maçı iki touchdown pası ve 135.2 quarterback reytingi ile tamamladı ve sonucunda Chiefs, 30 – 14’lük zafere ulaştı.

Alex Smith, kafasına aldığı darbeler ile maçı iki defa terk etmek zorunda kalırken karşılaşmayı 19’da dokuz isabet, 127 yard ve bir TD pasıyla tamamladı. Ancak yedeğinin 22’de 16 isabet, 223 yard ve iki touchdown pası ile oynayıp, seyircileri heyecanlandırması, Chiefs’te quarterback tartışmalarının kapısını da aralamış oldu.

As oyun kurucu formasını sezonun ortasında almaya alışık olan Nick Foles, benzer bir durumu 2013 sezonunun beşinci haftasında yaşamış ve Philadelphia Eagles’ta Michael Vick’in yerine geçerek sezonu 27 TD pası ve sadece iki interception ile tamamlamıştı. O sezon Pro Bowl olan oyuncu, sonraki yıllarda bu performansını sezon geneline yayamamıştı.

Kansas City Chiefs’te önümüzdeki günler quarterback formasının el değiştirip değiştirilmeyeceği bilinmez ancak takım bu galibiyet ile 5-2 konumuna gelerek, AFC Batı grubunda iddiasını sürdürdü. Chiefs şu anda 6-2 derecesiyle grubun ilk iki sırasında yer alan Denver Broncos ve Oakland Raiders takımlarının ardından playoff yarışının içinde bulunuyor

Öte yandan bu maçın sonucunda bu yılki beşinci mağlubiyetini alan Indianapolis Colts, 3-5 durumuna gerileyerek AFC Güney grubunda Tennessee Titans’ın bile arkasına düşmüş oldu.

Haftaya Green Bay Packers ile oynayacak olan Andrew Luck ve arkadaşlarını zor bir maç daha bekliyor…