Dün gece NFL’in tarihine geçecek karşılaşmalardan birisine tanık olduk. Arizona Cardinals’ın ezeli division rakibi Seattle Seahawks’ı konuk ettiği dev maç, uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca  6-6’lık skorla sona erdi ve böylece 2014 sezonundan bu yana ilk kez NFL’de bir karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. İşin daha ilginç tarafı ise, iki tarafın da galibiyet ile burun buruna gelmesine rağmen red zone’un içinden vurdukları alan gollerinde isabeti yakalayamamaları oldu.

Savunmaların devleşmesi sebebiyle skor düğümünü çözme görevinin kicker’lara düştüğü karşılaşmada ilk alan golü hatası, ikinci çeyreğin hemen başında geldi ve Cardinals kicker’ı Chandler Catanzaro, gerçekleştirdiği vuruşta topu long snapper’ın üzerinden atlayıp alan golünü bloklamaya gelen Seahawks linebacker’ı Bobby Wagner’a taktı.

O pozisyonda hatayı, kendisini korumakla yükümlü olan arkadaşlarıyla paylaşan Catanzaro, çeyreğin ilerleyen dakikalarında vurduğu alan golünde isabeti bulunca hem kendisini affettirdi hem de karşılaşmanın ilk sayılarını kaydetti.

İkinci yarıda ise yine uzunca bir süre skor sesi çıkmadı ta ki Seahawks kicker’ı Steven Hauschka, dördüncü çeyrekte vurduğu alan golünü sayıya çevirip takımını Cardinals karşısında 3-3’lük eşitliğe taşıyana kadar. Tesadüfe bakın ki Hauschka’nın alan golüyle sonuçlanan o Seahawks drive’ı, bu sefer de Cardinals punter’ı Drew Butler’ın vurduğu punt’ta bloklanması sonucu gerçkeleşti.

Bu skorla uzayan karşılaşmanın uzatma anlarında iki taraf için de sahneye çıkan isimler yine Catanzaro ve Hauschka oldu ve ikilinin karşılıklı alan golleri sonrasında ilk sayıyı kaydeden takım, maçı kazanacak duruma geldi.

Önce ev sahibi ekip galibiyetin eşiğine geldi. Carson Palmer’ın pasını yakalayan genç wide receiver J.J. Nelson, Richard Sherman’dan kurtulmayı başarıp topu 14 yard çizgisine kadar getirdi ve Catanzaro’ya galibiyeti getirecek alan golü denemesini altın tepside sundu. Ancak gelin görün ki 25 yaşındaki genç kicker, bu kez de kale direğine takıldı ve galibiyete bir adım kala takımının boynunu büktü.

Bu pozisyonu takiben topun hakimiyetini ele geçiren Seahawks’ta ise keyifler yerindeydi. Olası bir mağlubiyeti ucuz atlatmışlardı ve head koç Pete Carroll, şimdiden galibiyeti kutlamaya başlamıştı bile. Sonuçta Carroll ve Seahawks, yine bu statta oynadıkları ve Malcolm Butler’ın son saniyedeki interception’ıyla kaybettikleri Super Bowl’un izlerini silme fırsatını yerinde elde etmişti.

Bu moralle sahaya çıkan hücum takımının rakip red zone’a girmesi de zor olmadı ve Russell Wilson liderliğindeki Seattle hücumü, topu Cardinals’ın 17 yard çizgisine taşıyarak Hauschka’ya adeta “Al da at.” dedi. Peki Hauschka ne yaptı? Alan golü denemesinde topu kaleyle alakasız bir yere vurarak Seahawks’ın hevesini de kursağında bıraktı. Öyle ki Carroll, kaçan alan golü sonrasında durumu idrak etmekte uzunca bir süre zorlandı. İşte izliyoruz:

Tabi buradan Haushcka’yı tebrik etmeden de geçmeyelim. Pete Carroll’ı dehşete düşürsen de esaslı adammışsın Hauschka, meslektaşının alan golünü kaçırıp saha kenarında kendini parçaladığını gördün ve Catanzaro kardeşini daha fazla harap etmemek için sen de kaçırdın kendininkini.

Kaçan bu son alan golünün ardından maçta daha sayı olmayınca 2014 sezonunda Cincinnati Bengals ve Carolina Panthers arasında oynanan ve 37-37’lik eşitlikle tamamlanan 13. hafta karşılaşmasından bu yana ilk kez bir NFL maçı, beraberlikle sonuçlanmış oldu. Ayrıca bu netice, Seahawks tarihinin de ilk beraberliği olarak tarih sayfalarında yerini aldı.

6-6’lık skorun NFL tarihinin en düşük skorlu beraberliği olduğunu da hatırlatalım…