Duymayan kaldı mı bilmiyorum ama ben yine de belirteyim: “TRF seçimleri ertelendi.” Neden mi?  Türkiye Ragbi Federasyonu seçiminde 191 delegeden, sadece 14’ünün Ragbi takımlarından gelmesi aslında yeterli bir neden olmalı. Temsil gücü olmayan bir seçimin ne kadar seçim olduğunu da tartışabiliriz isterseniz. Felsefe olur, iyi olur…

Uzaklardan bir yerden siyaset yapma biz top oynamak istiyoruz diyenleri duyuyorum… Haklısınız bende oynamak istiyorum… Hem de bütün işim bu olsun istiyorum… Ancak olmuyor. Neden olmuyor biliyor musunuz, çünkü bu isteğimizi savunacak kimse yok. Anlatacak kimse yok. İşleri bizim için yürütecek kimse yok. Siyaset demek “ Yürütme Sanatı” demek. Yani artık siyaset yapmamız gerek.

Ülkemizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademik yılın açılış konuşmasında isabetli bir şekilde üniversitelere şu şekilde seslendi: “Rektörlerimize sesleniyorum. Üniversitelerde basketbol, voleybol, masa tenisi, imkânlarınız varsa yüzmeye yönelik olarak sporcularımızı teşvik edelim. Gençlerimiz sporla beraber ilmi tahsil etsin. Onlara çok şeyler katacaktır. Fiziki mekânlarımız bu kadar güzel yapılırken projeler de buna göre yapılırsa bu açığımızı kapatabiliriz.”

Peki kim bizim adımıza Cumhurbaşkanlığı ile iletişime geçip “Üniversitede hem bilim hem spor yapan gençler biziz. Kurulduğundan beri Ünilig’e en çok sporcu veren biziz ve biz mühendisiz, öğretmeniz, işletmeciyiz. Tasvir ettiğiniz biziz.” diyecek. Var mı kimse? Yok…

Peki Nasıl olacak? Adım adım. 2008’de camia olarak bir halt ettik. Federasyonun yüzde 80 delegesi korumalı futbolundu artık yüzde 15’i zor buluyoruz. Mecburuz var olmak için temizlememiz lazım bu durumu. Ancak hala ümit var. Federasyon öncesinde kimsenin umursamadığı bir organizasyonduk. Toprak sahalarda malzemesiz yapmaya çalışırdık bu sporu. Ne zaman anladık sahada birbirimize karşı verdiğimiz mücadeleyi, saha dışında da birlik olup vermemiz gerektiğini o günden bu güne geldik. 2008’de ne oldu diye soranlar açıp baksın NFLTR forumlarına, 2008-2010 arası tartışmaları…

Bugün Ünilig diye bir organizasyon varsa ve geçen sene 1950 üniversiteli “adam” Amerikan futbolu oynadıysa bu o birliğin eseri. Bugün Koç Rams, Avrupa’nın ilk 20 takımı arasına girdiyse o birliğin ektiği tohumların sayesinde. Ancak bugün de içinde bulunduğumuz her sene ne olacak bu halimiz diye stres oluyorsak saha dışı birliğimizden yan çizenlerin yüzünden.

Düzelmenin ilk adımı hatanı kabul etmektir. Daha sonra yavaş yavaş düzeltmeye çalışmaktır. Amerikan futbolu en kısa zamanda birlik olmalı ve ben varım, artık kendi kendimi yönetmek istiyorum demeli.

Seçilip seçilememek önemli değil yönetime girmek önemli değil ama Amerikan futbolunun kendi adayı olması lazım ve bu adayın Amerikan futbolunun ortak hedeflerinin takipçisi olması lazım.

Seçimler 28-29 Kasım 2016 tarihine ertelendi. Yeni geçici delege listesi 185 kişi, 12 ragbi ve 29 Amerikan futbolu delegesi var. Aday göstermek için bile Amerikan futbolunun tek yumruk olması lazım. 29 Delege ancak yüzde 15 yapıyor. Tekrar soruyorum: “Orda Kimse Yok Mu?”