Dün akşam Miami Dolphins’in Buffalo Bills’i 28-25 mağlup ettiği karşılaşmaya Dolphins running back’i Jay Ajayi damgasını vurdu. Geçtiğimiz hafta Pittsburgh Steelers karşısında 204 yard koşan Ajayi, inanılmaz performansını bu hafta da sürdürmeyi başardı ve takımını playoff yarışının içerisinde tutan bu galibiyetin mimarı oldu.

Güçlü Bills savunmasına karşı 214 koşu yardı almayı başaran Ajayi bu sezon arka arkaya 200 yard ve üzeri performans gösteren ilk oyuncu oldu. Londra doğumlu 23 yaşındaki genç running back, lig tarihinde arka arkaya 200 yard barajını aşmayı başaran dördüncü oyuncu oldu.

Tesadüfe bakın ki, bu muazzam istatistiğe en son 2002 yılında yine bir Dolphins running back’i Ricky Williams ulaşmıştı. Böylece Ajayi bu başarıya ulaşan diğer efsaneler Earl Campbell  ve O.J. Simpson’ın arasına ismini yazdırdı. Simpson, bu başarıyı 1973 ve 1976 sezonlarında iki kez gerçekleştirirken Houston Oilers efsanesi Campbell, 1980 sezonunda üst üste iki karşılaşmada 200 yard koşmayı başarmıştı.

2015 Draft’ında beşinci round’dan seçilen Ajayi sezon öncesi Arian Foster’ın yedeği konumundaydı. Takım, Ajayi’nin durumundan pek hoşnut olmadığı için oyuncuyu ilk hafta Seattle Seahawks deplasmanına bile götürmemişti.

Arian Foster’ın sakatlanmasıyla birlikte formayı kapan genç yetenek, özellikle son iki haftadaki inanılmaz performansıyla herkesin beğenisini topladı. Bu iki maçı, 418 yard ve üç touchdown ile kapatan Ajayi’nin bu gidişle formayı Arian Foster’a kaptırması çok zor gözüküyor. Önümüzdeki haftayı bye geçirecek olan Dolphins, dokuzuncu hafta kendi sahasında New York Jets ile karşılaşacak. Bakalım o karşılaşmada Ajayi, Mohammed Wilkerson ve Leonard Williams gibi yıldızlarla dolu Jets savunma hattı karşısında neler yapacak?