NFL yönetimi, off-season döneminde eşine şiddet uyguladığı ortaya çıkan New York Giants kicker’ı Josh Brown’u, 2016 sezonun ilk haftasında New York ekibinin Dallas Cowboys’a konuk olduğu karşılaşma ile cezalandırmıştı.

Brown’un cezasını çektiği o maçın üzerinden tam altı hafta geçti ve geçtiğimiz günlerde NFL yönetimi kicker’ın suçlandığı aile içi şiddet vakasını yeniden gündem getirerek soruşturma başlattı. Bunun üzerine ligin patronu Roger Goddell de, hafta içerisinde Josh Brown’u olay açıklığa kavuşuncaya kadar açığa aldığını belirtti.

Bu beklenmedik gelişmenin üzerine Giants, Pazar günü Londra’da oynanacağı Los Angeles Rams maçı öncesi kicker’sız kaldı. Brown yerine tecrübeli bir kicker arayan New York temsilcisi, Chicago Bears’ın efsane oyuncusu Robbie Gould’u renklerine bağladı ve transferin hemen ardından da tecrübeli kicker’ı ilk uçakla Birleşik Krallık’a gönderdi.

Off-season döneminde eski formundan uzak kalan tecrübeli oyuncunun sözleşmesi Bears tarafından sezonun hemen öncesinde feshedilmişti. Takım, Bears formasıyla son 10 yıla damgasını vurmuş Gould ile yollarını ayırdıktan sonra bir diğer tecrübeli oyuncu Connor Barth ile anlaşmıştı.

NFL’de 11 sezondur boy gösteren ve bütün kariyerini Bears forması altında geçiren Gould, bu 11 sezon içerisinde %85.7 isabet oranıyla oynamıştı. 1207 sayı kaydederek Bears tarihinin en çok sayı yapan ismi olan Gould, Chicago ekibinin Super Bowl’a yükseldiği 2005 sezonunda da takımın önemli bir parçası olmuştu.