NFL’in dördüncü haftası geride kalırken, çoğu takım için sezonun dörtte biri de bitti. Bay haftaları da geldi. Bu hafta Green Bay Packers ve Philadelphia Eagles, maç yapmadan kapatan iki ekip oldu. Dolayısıyla listede onların yerleriyle oynamak istemedim ancak Philadelphia Eagles’ın üstündeki takımlar öyle rezil performanslar ortaya koydu, Eagles ister istemez maç yapmadığı hafta listede yükseldi. Bir de sonunda Denver Broncos, New England Patriots’ı ilk sıradan indirmeyi başardı ya da Buffalo Bills başardı desek daha doğru mu olur acaba?

1) Denver Broncos (4-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2

Denver Broncos’un Tampa Bay Buccaneers’ı yenmesi zaten beklenen bir şeydi ancak onları ilk sıraya çıkartan New England Patriots’ın mağlubiyetinden ziyade kendi galibiyetlerini çaylak oyun kurucuları Paxton Lynch ile almaları oldu. Lynch, Trevor Siemian’ın sakatlığı süresince Broncos’u taşıyabileceğini gösterdi.

2) New England Patriots (3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1

Patriots, son iki haftanın çıkış yapan takımlarından Buffalo Bills’e yenilerek bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı. Jacoby Brissett ile varsın bir maç kaybetsinler. Bu hafta Tom Brady geri dönüyor ve gerçek Patriots’ı izlemeye başlayacağız.

3) Minnesota Vikings (4-0), Geçen Haftanın Sıralaması: 3

Aaron Rodgers, Cam Newton derken şimdi de Eli Manning’i oldukça rahat durdurmayı başardılar. İki yıldır NFL’in en popüler oyuncularından olan Odell Beckham Jr.’ı gayet sıradan bir wide receiver olarak gösterdiler. Vikings savunmasıyla herkese korku salmaya devam ediyor.

4) Pittsburgh Steelers (3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8

Geçtiğimiz hafta Philadelphia Eagles’tan 31 sayı fark yiyen takım, adeta power ranking’lerde kendilerini aşağıyı koyanlara cevap verircesine hıncını Kansas City Chiefs’ten çıkardı. Ben Roethlisberger ve arkadaşları Chiefs’i 43 – 14 yenerken, yıldız quarterback ligin en iyilerinden biri olarak gösterilen bir defansa karşı adeta en kolay seviyede Madden oynarcasına bir performans ortaya koydu.

5) Green Bay Packers (2-1), Geçen Haftanın Sıralaması: 5

Packers haftayı bay geçen iki takımdan biriydi dolayısıyla yerlerini değiştirmek için bir sebep göremiyorum. Bu hafta Pazar gecesinin son maçında, çalkantılı bir dönemden geçen New York Giants karşısında galibiyet arayacaklar…

6) Seattle Seahawks (3-1), Geçen Haftanın Sıralaması: 6

Seahawks, artık hücumunu oturttu desek yeridir. Running back Christine Michael oldukça formda ayrıca Jimmy Graham da Saints günlerine geri dönmüş gözüküyor. Russell Wilson’ın sakatlandığı maçın ardından bu haftayı bay geçecek olmaları imdatlarına yetişti.

7) Philadelphia Eagles (3-0), Geçen Haftanın Sıralaması: 9

Phildelphia, Green Bay Packers gibi haftayı bay geçen bir diğer takımdı. Maç yapmadan listede nasıl mı yükseldiler? Sebebi aşağılarda, üzerlerindeki takımlar oldukça kötü performanslar ortaya koydu ve bu takımların durumları da hiç iç açıcı değil.

8) Cincinnati Bengals (2-2), Geçen Haftanın Sıralaması: 12

Bir önceki hafta Trevor Siemian’ın dört touchdown pası atmasına izin verdikten sonra herkes bir “Acaba?” dedi ancak karşılarında Ryan Tannehill’in Miami Dolphins’ini bulunca hiç acımadılar. Bu hafta Dallas Cowboys karşısında ciddi bir sınav verecekler.

9) Oakland Raiders (3-1), Geçen Haftanın Sıralaması: 14

Raiders, sezona beklendiği gibi başladı ve “O sene, bu sene” muhabbetlerini haklı çıkarırcasına deplasmanda Baltimore Ravens’ı yenerek rakiplerine sezonun ilk mağlubiyetini tattırdı. Michael Crabtree şuanda kariyerinin en iyi performanslarını ortaya koyuyor. Derek Carr, Amari Cooper’ı geçen sezonki gibi kullanmaya başladığında ve savunma biraz daha oturunca, Raiders beklentileri aşabilecek güçte olacak.

10) Dallas Cowboys (3-1), Geçen Haftanın Sıralaması: 15

Dak Prescott, her hafta performansının biraz daha üstüne koymaya devam ediyor. San Francisco 49ers karşısında 14 sayı geriye düştükleri maçı çevirmeyi başardılar. Halen iki sezon önceki dominant hallerinden uzaktalar ancak Prescott’un bu performansları “Tony Romo dönünce oynamalı mı?” tartışmalarını alevlendirmeye yetti bile…

11) Arizona Cardinals (2-2), Geçen Haftanın Sıralaması: 10

Evet, artık biliyoruz ki Arizona Cardinals eski görüntüsünden uzak ancak bu onları playoff tahtasından sileceğimiz anlamına gelmiyor. Yetenek halen orada. Los Angeles Rams’e karşı alabilecekleri maçı son anlarda Drew Stanton’ın attığı interception ile kaybettiler. Carson Palmer’ın yokluğunda Stanton gibi ligin güven veren yedek QB’lerinden birine sahip olmaları büyük avantajları.

12) Atlanta Falcons (3-1), Geçen Haftanın Sıralaması: 17

Atlanta Falcons’ın gerçek halini Carolina Panthers maçında göreceğiz demiştim ve Falcons’ın gerçek hali tam olarak buysa listede onları fazla aşağıya yazmış bulunuyorum. Matt Ryan, Julio Jones ve Devonta Freeman üçlüsü geçen sezon Super Bowl’a çıkan savunmayı adeta sahadan sildi!

13) Los Angeles Rams (3-1), Geçen Haftanın Sıralaması: 18

Rams listede her hafta biraz daha yükselmeye devam ediyor! Sezon başında bu takımın 3-1 olacağını çoğu kişi tahmin edemezdi. Bu hafta da Arizona Cardinals’ı dize getirmeyi başardılar. Savunmada Aaron Donald ortaya koyduğu performansla tüm NFL’in en iyi savunma oyuncusu olduğu izlenimini vermeye devam ediyor.

14) Kansas City Chiefs (2-2), Geçen Haftanın Sıralaması: 4

Bir önceki hafta New York Jets maçındaki Kansas City Chiefs ile bu haftaki Pittsburgh Steelers maçındaki Kansas City Chiefs arasında dağlar kadar fark vardı. Şimdi düşününce bu takımın ilk iki maçı arasında da benzer bir fark görmüştük. İnişli çıkışlı bir dört haftayı geride bıraktılar, bu hafta tatildeler, nerelerde hata yaptıklarını düşünecekler…

15) Buffalo Bills (2-2), Geçen Haftanın Sıralaması: 21

Hücum koçu Greg Roman kovuldu, sezona berbat başlayan Buffalo Bills gitti önce şampiyonluk adayı Arizona Cardinals’ı yendi ardından gitti New England Patriots’a ilk mağlubiyetini tattırdı. Sıkıntı Roman havasındaymış anlaşılan…

16) Baltimore Ravens (3-1), Geçen Haftanın Sıralaması: 11

Kötü bir Buffalo Bills, kötü bir Jacksonville Jaguars ve “iyi” bir Cleveland Browns’ı yenince Baltimore Ravens için hayat güzeldi ancak şuana kadar oynadıkları en iyi takım olan Oakland Raiders’a boyun eğdiler. Yine de dönem dönem maçı alacak notkalara geldiler. Bu hafta Washington Redskins’e karşı oynayacaklar. Oh ne güzel fikstür değil mi?

17) Houston Texans (3-1), Geçen Haftanın Sıralaması: 13

J.J. Watt’sız çıktıkları ilk maçta Tennessee Titans’ı geçmeyi başardılar. Artık alıştık zaten bu takımın her sezon Titans’tan garanti iki galibiyeti var. Titans’lı, Jaguars’lı, Colts’lu grupta, çok büyük sakatlıklar yaşamadıkları sürece playoff yapmalarının garanti olduğunu düşünüyorum.

18) Carolina Panthers (1-3), Geçen Haftanın Sıralaması: 7

Carolina Panthers’ın o eski halinden eser yok şimdi… Geçtiğimiz sezon Atlanta Falcons karşısına çıktıkları maçlarda Josh Norman, Julio Jones’u sahadan silmişti. Bu hafta, Norman’ın yerini doldurmasını bekledikleri Bene Benwikere karşısında Julio Jones, 300 yard top tuttu. Sonra gittiler, faturayı kestiler, Benwikere’yi takımdan gönderdiler. Bu bile içinde bulundukları acı durumu özetler cinsten. Üstelik bir de Cam Newton sakatlandı. Bu hafta Tampa Bay Buccaneers karşısında tecrübeli yedekleri Derek Anderson ile çıkacaklar.

19) New York Giants (2-2), Geçen Haftanın Sıralaması: 16

Giants’ın Minnesota Vikings’e yenilmesi kadar doğal bir şey olamaz ancak takımın yıldızı olması beklenen Odell Beckham Jr. tam bir baş ağrısına dönüşmüş durumda. Yıldız oyuncumuz, rakiplerin kendisine trash talk yapmasından memnun değilmiş artık Amerikan futbolu oynamaktan zevk almıyormuş… Oynama o zaman Odell ne diyelim? Yıldız receiver mı yok?

20) New York Jets (1-3), Geçen Haftanın Sıralaması: 19

“Oynuyorsunuz ve her şeyin iyi gittiğini düşünüyorsunuz. Sonra bir şey ters gidiyor. Daha sonra bir başka şey. Sonra bir başka şey daha. Buna karşı savaşmaya çalışıyorsunuz ancak ne kadar daha çok savaşsanız o kadar batıyorsunuz. Hareket edemeyene… nefes alamayana kadar… çünkü iş boyunuzu geçti. Tıpkı bir bataklık gibi.” Bu repliği burada bırakmaya karar verdim. Geçtiğimiz hafta altı interception atan Ryan Fitzpatrick bu hafta Jets karşısında da üç interception attı. Anlaşılan bataklıktan çıkamamış hala. Yaptığı bir fumble Jets için touchdown ile sonuçlandı ki gülsek mi ağlasak mı bilemedik. Şaka bir yana ben Fitzpatrick’in tecrübesiyle bu kötü günlerin üstesinden geleceğine inanlardanım.

21) Washington Redskins (2-2), Geçen Haftanın Sıralaması: 23

Cleveland Browns, Washington Redskins’e ilaç gibi geldi. Takım hem Browns karşısında moral buldu hem de aldığı galibiyet ile NFC Doğu grubunda, her sene olduğu gibi amansız (bir sene kıyasıya bir sene rezil bir şekilde amansız) geçecek playoff yarışına tutunmuş oldu.

22) New Orleans Saints (1-3), Geçen Haftanın Sıralaması: 27

Pazar gecesi umutların yerlerde olduğu bir karşılaşmada San Diego Chargers karşısında gitti denilen maçı çevirmeyi başardılar. Bu galibiyet ile işte özlediğimiz Saints bu dedik. Maç sonrası Drew Brees’in eski takımını yenmenin verdiği gurur ile gözyaşlarına boğulması görülmeye değerdi. Bay haftası onlara da iyi gelecektir. Altıncı hafta ile birlikte Saints’in bir çıkış yapmasını bekliyorum.

23) Detroit Lions (1-3), Geçen Haftanın Sıralaması: 20

Geçen hafta Green Bay Packers’a yenilmelerine ne kadar anlam verip anlayışla karşıladıysam bu hafta Chicago Bears’a yenilmelerine o kadar şaşırdım. Detroit Lions hala yakın maçları kaybetme, alakasız takımlara yenilme hastalığından kurtulabilmiş değil. Sanırım Matthew Stafford için o sezon da bu sezon değil…

24) San Diego Chargers (1-3), Geçen Haftanın Sıralaması: 24

Keenan Allen, Danny Woodhead ve Manti Teo’nun ardından savunmanın bir diğer önemli ismi Jason Verrett’ın da sezonu kapattığı açıklandı. Pas hücumunun en önemli iki isminden sonra savunmanın da en önemli ikinci oyuncusu gitti yani. Saints’e yenildiler, bu hafta Oakland Raiders ile oynuyorlar falan ama artık bence maçlar önemli değil, maksat sakatlık olmasın.

25) Jacksonville Jaguars (1-3), Geçen Haftanın Sıralaması: 29

Ooooo Jacksonville kazanmış. Londra’daki taraftarlarına bir galibiyet hediye etmiş sonunda. Ancak sana hala kırgınım Jaguars, off-season’da çok umutlar verdin, ilk hafta Packers karşısındaki performansla “Bu takım olmuş” dedirttin. Zaten senin kolu kanadı kırık Colts gibi takımları yenmen gerekiyor. Potansiyelli takımsın sonuçta…

26) Indianapolis Colts (1-3), Geçen Haftanın Sıralaması: 22

Colts, Jaguars’a yenilerek bir önceki haftaki yerine geri geldi. Bu sezon, buralarda dolaşacağa benziyor. Takımın savunması rezalet hallerde. Öyle ki takımın genel menajeri Ryan Grigson, “Andrew Luck’a çok para verdik, savunmayı toparlamak o yüzden bizim için zaman işi” tarzı açıklamalar yaptı. Hayır sanki seni Luck’a NFL tarihinin en lüks kontratını vermeye zorladılar. Öte yandan Luck’a verdiğin kontrat öncesi savunman çok mu iyiydi de biz mi göremedik?

27) Tampa Bay Buccaneers (1-3), Geçen Haftanın Sıralaması: 25

Tampa Bay maçlarında en heyecan veren etken hava durumu oluyor. İki haftadır Florida semalarındaki kasırgalar nedeniyle maçlar duruyor, heyecanla bekliyorsunuz, acaba ne zaman tekrar başlayacak ya da maç tatil mi olacak diye… Onun dışında Jameis Winston ilk haftaki dev performansının arından “Ben size şaka yaptım” dercesine oynuyor…

28) Tennessee Titans (1-3), Geçen Haftanın Sıralaması: 26

Titans’ın içinde bulunduğu durumu Marcus Mariota’nın sophomore slump’ına bağlamayın. Malum, ligde ikinci yılına giren oyuncular genelde bir bocalar. Ancak Titans’ın tekrardan kazanma kültürünü oturtması için birkaç sezona ihtiyacı var. Geçen bir yerde Marcus Mariota’nın kariyerindeki kazandığı maçların yüzde 75’ini son çeyrekte kazandırdığını okumuştum. Mariota’nın kariyerinde kazandığı maç sayısı dört (4).

29) San Francisco 49ers (1-3), Geçen Haftanın Sıralaması: 28

Bu hafta Dallas Cowboys’u salladılar ama yıkamadılar. Blaine Gabbert ısrarları uzun vadede takıma zarar verecek gibi duruyor. Savunmalarının en önemli ismi NaVorro Bowman’ın sakatlığı adeta düşene bir tekme niteliğinde oldu…

30) Chicago Bears (1-3), Geçen Haftanın Sıralaması: 31

100 milyon dolarlık kontrat verdiğiniz oyun kurucunuz sakatlandığında yerine sahaya çıkan veteran oyun kurucu ondan daha iyi oynuyor ve sizi rahatlatıyorsa bu işte bir sıkıntı var demektir. Bears, Detroit Lions’ı yenerek taraftarlarının yüreğine su serpti. Sonuçta 0-16’lık bir sezon geçirmemeyi garanti altına aldılar.

31) Miami Dolphins (1-3), Geçen Haftanın Sıralaması: 30

Tek galibiyetini Cleveland Browns karşısında ite kaka alan Miami Dolphins, Cincinnati Bengals karşısında hiçbir varlık gösteremeden maçı kaybetti. Zaten yorumcular da Miami Dolphins’i veya Ryan Tannehill’i eleştirmekten sıkılmış olacak ki sarıya çalan turuncu renkteki color rush formalarını eleştirmeye başladılar.

32) Cleveland Browns (0-4), Geçen Haftanın Sıralaması: 32

Listenin zirvesinde sürpriz oldu New England Patriots, bir numarayı Denver Broncos’a bıraktı ancak Cleveland hiç 32.sırayı bırakır mı? Bırakmaz. Miami Dolphins’in ardından Washington Redskins karşısında “belki” kazanabilecekleri bir maçı kaybettiler. Olmuyorsa zorlamaya gerek de yok artık. Geçen sezon Johnny Manziel’in rehabilitasyonuyla uğraşan takım bu sene de Josh Gordon’ın rehabilitasyonuyla uğraşıyor. Yine de bu haftaki maçlarıyla birçok NFL severi ekran başına kitlemeyi başaracaklar. Öyle ki New England Patriots’ın efsae quarterback’i Tom Brady’nin cezası bu hafta bitti ve Pats, Cleveland Browns deplasmanına gidiyor. Cleveland Browns talihsizliği düşman başına…