Sezon başında Teddy Bridgewater’ın sakatlanmasının ardından Philadelphia Eagles’dan Minnesota Vikings’e transfer olan Sam Bradford, eski takımına karşı ilk maçında çok zor dakikalar yaşadı.

İlk çeyreği karşılıklı top kayıplarıyla geçen maçta kırılma anı, wide receiver Josh Huff’ın 98 yardlık touchdown’u oldu. Eagles sahadan 21-10’luk galibiyetle ayrılırken, yedinci hafta maçları öncesi NFL’in namağlup tek takımın olan Minnesota Vikings de sonunda sezonun ilk yenilgisiyle tanıştı.

Sezon başında Bridgewater’ın antrenmanda yaşadığı sakatlık, NFL’in bu sezonki gidişatını değiştirdi desek yeridir. Bridgewater’ın yerine Eagles’dan Sam Bradford’u ilk tur seçim hakkı karşılığında alan Vikings, ilk beş maçını kazandı ve Bradford da kariyerinde ilk defa kendisinden beklenen performansı sergilemeye başladı. Bradford’un gitmesiyle bir anda önü açılan ve sezona ilk 11’de başlayan çaylak oyun kurucu Carson Wentz ise kendisi için “hazır değil” diyenleri utandırdı ve ilk beş maçta çok iyi performanslar sergileyerek takımına üç galibiyet kazandırdı.

Geçen hafta Eagles’ın Washington Redskins’e konuk olduğu karşılaşmada toplam 493 yard’a izin veren Eagles savunması, o maçın hırsıyla çıktıkları eski oyun kurucuları karşısında harika bir performans sergiledi ve altı hafta sonunda hiç top kaybı yapmayan ve pas isabet oranı kategorisinde NFL’in zirvesinde yer alan Sam Bradford, bir interception atarken iki defa da fumble yaptı.

Bütün maç boyunca neredeyse bir defa bile rahat bir pas veremeyen tecrübeli oyun kurucu, toplam 11 hit aldı ve altı kez de sack’lendi. Geçen hafta Redskins karşısında Kirk Cousins’a el bile süremeyen Eagles, bu hafta gösterdiği tepki performansıyla takım olarak ne kadar karakterli olduklarını da ispat etti.

Bu sezonki dördüncü galibiyetini alan Eagles’ın haftaya Cowboys ile Dallas’da oynayacağı karşılaşma, sezonun en ilgi çekici mücadelelerinden birine sahne olacak. 2016 Draft’ında ilk tur ikinci sırada seçilen Carson Wentz ile dördüncü tur 135. sırada seçilen Dak Prescott’u karşı karşıya getirecek karşılaşma, Pazar akşamı oynanacak ve kazanan takım, NFC Doğu Grubu’nun liderliği için önemli bir avantaj elde edecek.