Atlanta Falcons karşısında maçın ilk yarısını Chargers ikinci çeyrekteki muazzam oyunuyla önde bitirdi. Bu çeyrekte toplam 21 sayı attılar. Defans birbirinden önemli oyunlarla farkın açılmasını sağlarken, ofans ayağını gazdan çekmedi ve ESPN tarafından çok yüksek bir galibiyet yüzdesi verildi.

İkinci yarı ise tamamen farklı bir hikayeydi. Chargers bütün yarı ve uzatmalar sonucunda sadece üç sayı bulabildi ve rakibinin 17 sayı farkı kapatıp normal sürenin sonunda neredeyse maçı kazanmasına izin verdi. Şans bir kez yüzlerine güldü ve rakip maçı ancak beraberliğe getirebildi. Kalan bir dakikadan az sürede field goal pozisyonuna gelmeyi başarsalar da galibiyet vuruşu direğe çarptı ve maç uzatmalara gitti.

Uzatmalarda 4 ve 1 durumunda Chargers koçu McCoy şansını dened… Dilim varmıyor söylemeye. Uzatmalarda koçların kötü oyun yönetimi sonunda Chargers maçı kaybetti.

Yazdıklarımda yanlış bir şey yok gibi gözüküyor çünkü bu şimdiye kadarki Chargers mağlubiyetlerinin ortalama bir özeti. Aynı zamanda Chargers yazan yerleri Falcons ile değiştirirseniz bu haftaki maçın da özeti olma özelliğine sahip.

San Diego Chargers, bu hafta Atlanta Falcons’ı uzatmaya giden maçta 33 – 30 yenmeyi başardı…

Anlayacağınız bu maç Chargers için bu sezon yaşadıklarının tam tersi bir maç oldu. İlk kez ilk yarının sonunda geridelerdi ve ilk kez dördüncü çeyrekte rakiplerinden fazla sayı attılar. Açıkçası böyle de pek fena olmuyormuş. Ben kazandıkları sürece kalbimin sıkışmasına razıyım. Bu galibiyet Broncos maçının üzerine geldi ve böylece Chargers 2014 yılının Kasım ayından beri ilk kez arka arkaya iki kez kazanmış oldu. Şaka gibi ama gerçek!

Chargers, Joey Bosa takıma katıldıktan beri çok farklı top oynuyor. Bosa üçüncü kariyer maçında ikinci kez birden fazla sack yaparak Elvis Dumervil’den beri bunu başaran ikinci oyuncu oldu. Aynı zamanda lig geneline bakıldığında Bosa henüz üç maç yapmış olmasına rağmen Pro Football Focus verilerine göre DE/OLB oyuncuları arasında Von Miller ve Brandon Graham’ın ardından üçüncü sırada. Genel puanları sırasıyla 90, 88 ve 87. Pas defansına katkı puanlarında ise Bosa, 86 puanla sadece Graham’ın gerisinde. Üçüncü maçında koşu oyunları onun olmadığı tarafa yapıldı, Falcons guard’ları sırf olabildiğince erken pozisyon alabilmek için arka arkaya iki kez yanlış başlangıç faulünü yaptı, vs. Bosa şu ana kadar değerini oldukça göstermiş vaziyette. Böyle devam ederse yılın defansif çaylağı ödülünü almasına ben kesin gözüyle bakıyorum. Sezon öncesinde ağzım sulanarak izlemeyi beklediğim Bosa – Mebane – Liuget üçlüsünün bu kadar iyi performans göstermesi de beni aşırı derecede mutlu ediyor.

Bu kadar kişisel performans muhabbeti yeter diyecekken Melvin Gordon’ın 100+ toplam yard ve 3 toplam touchdown’luk performansına ve beraberinde getirdiği 30 fantasy football puanına değinmeden edemeyeceğim.

Bu kadar kişisel performans muhabbeti yeter. Chargers takım olarak ortaya son iki haftada inanılmaz bir yürek koydu. Ligin en iyi 5-6 takımından ikisi olarak görülen, ve daha önemlisi bir numaralı defans ve bir numaralı ofansına sahip iki takıma karşı müthiş oynadılar ve galibiyetleri sıraladılar. Chargers şimdiden ligin tamamına 3-4’ün onları yansıtmadığını gösterdi. 1-4 iken başlanan #MeltdownForMyles hareketi de bu galibiyetlerden sonra yerini #FireMcCoyAfterSuperBowlWin hareketine bıraktı (Hayır, bunu tamamen ben uydurmadım).

İki hafta önceki yazılarımı okursanız bir başka kayıp sezon ve Rivers’a karşı hissettiğim üzüntüyü görebilirsiniz. Doğrusu şu ki, Chargers playoff yarışının ortasına daldı bir anda. Houston karşısında pazartesi maçına çıkan Broncos’un nispeten daha az hazırlanma süresi olacağı gelecek haftaki maç ise Chargers’ın sezonda geriye kalan son kağıt üzerinde zor maçı. Sonrasında oynayacağı bütün division dışı takımların antrenman tesisleri şu sıralar mahşer yerini aratmıyor. Chiefs ve Raiders maçları ise içeride ve açıkçası bunlar benim gözüme zor maçlar olarak değil farkı kapatmak için bir şans olarak gözüküyor. Tahmin edebileceğiniz gibi tekrardan Chargers, playoff treninin lokomotifindeki yerimi almış bulunuyorum. Kalan maçlardan en az altı en fazla yedi galibiyet beklentisinin içerisindeyim ama tabiki daha fazla galibiyete hayır diyecek kadar da nankör değilim. Super Bowl’da Minnesota Vikings’in (evet doğru okudunuz, Vikings) rakibi olur muyuz bilmem ama playoff’lara kadar gidebilirlerse bu takımın Ocak ayında az çok hasar verebileceğini biliyorum. McCoy’un kovulmaması biraz sıkıntı olacak olsa da ben bu hafta rubik küpü çözmeyi öğrendiysem Chargers da McCoy’u playoff yaptıkları bir sezonda kovabilir. (Bknz: Marty Schottenheimer)

Takımınız galibiyet yüzü görünce Amerikan futbolu bir ayrı güzel. Bu nedenle Cleveland Browns ve Jacksonville Jaguars taraftarlarına sevgilerimi iletiyor, beş defa Super Bowl kazanan 1-6 rekorlu San Francisco 49ers taraftarlarına açgözlü olmamalarını öneriyor ve Seahawks – Cardinals maçının adamı kale direklerine tebriklerimi sunuyor, yazımı bitiriyorum. Haftaya her açıdan .500 bir Chargers ve temiz bir sayfa ile görüşmek üzere, sağlıcakla kalın…