Genelde ebeveynler çocukları için endişelenirler. Özellikle konu Amerikan futbolu gibi sert bir spor olduğu zaman aileler daha da bir endişe duyarlar. Tabii bu durum, Green Bay Packers linebacker’ı Joe Thomas Jr. (Junior) için biraz farklı. Thomas Jr.’ın 55 yaşındaki babası Thomas Sr. (Senior), hafta sonu South Carolina State’in Savannah State ile karşılaşacağı maçta forma giyecek. Evet yanlış okumadınız, Cumartesi günü NCAA’de tam 55 yaşında bir oyuncu sahaya çıkacak!

Thomas Jr., bu hafta Washington Redkins ile karşılaşacakken babası da Savannah State’e karşısında ter dökecek. Genç linebacker’ın babası, bunu başardığı takdirde bir rekora imza atacak ve NCAA Division I tarihinde bir maçta forma giymiş en yaşlı oyuncu unvanını alacak.

Konu hakkında açıklama yapan Thomas Jr., “Aslında babam için biraz endişeliyim. Bir ihtimal, vücudu bu seviyeleri kaldırmayabilir. Bu yüzden maç öncesi head koçla konuşacağım ve ondan babamı fazla zorlamamasını isteyeceğim.” ifadelerini kullandı.

NFL’e 2014 yılında undrafted olarak giren Thomas Jr., kolej hayatını 2010-2013 yılları arasında South Carolina State’te geçirmiş ve Green Bay Packers’a da 2015 yılında katılmıştı.

Thomas Jr.’ın verdiği bilgiye göre göre South Carolina State head koçu Buddy Pough, şu an takımın kadrosunda resmi olarak gözükmeyen ve bunun için NCAA’den onay bekleyen Thomas Sr.’ın bir problemle karşılaşmadan maça çıkabileceğini söylemiş.

Öte yandan konu hakkında basına konuşan Pough, Thomas Sr.’ı sahaya sürmek için bir koşul da öne sürdü ve eğer Cumartesi günü South Carolina State, dördüncü çeyrekte farkı yeterince açmış olursa 55 yaşındaki running back’e forma vermeyi çok istediğini belirtti. Rakibin gücünü düşündüğümüzde Thomas Sr.’ın sahaya çıkamaması için hiçbir neden yok.

Thomas Sr.’ın halen bir South Carolina State Üniversitesi öğrencisi olduğunu da hatırlatalım. 2008 krizi öncesinde bir inşaat firması sahibiyken krizin patlak vermesiyle şirketini kapatan Thomas Sr., bundan dört sene önce üniversite okumaya karar vermiş ve South Carolina State’in yolunu tutmuş. Yani anlayacağınız bu sefer bir oğul babanın peşinden değil, bir baba oğlunun peşinden gidiyor.

Thomas ailesinde spor bir gelenek olmalı ki Thomas Jr.’ın kuzeni Troy Brown da bir zamanlar New England Patriots’da receiver olarak oynamıştı.

Maç saatler kala babası hakkında konuşan Thomas Jr., “Futbol sahasında 55 yaşında bir running back göreceğimi hiç tahmin etmezdim. Onunla gurur duyuyorum. Kendine bir hedef koydu ve bunu başardı.” dedi.

Öte yandan Thomas Jr.’a babasının maçı kaldırıp kaldıramayacağı sorulduğunda ise “O her zaman sporla iç içe oldu. Sık sık antrenman yapar. İçki ve sigara kesinlikle içmez. Hatta ben lisedeyken evimizin arka bahçesinde koşu yarışı yapardık ve babam beni hep yenerdi.” ifadelerini kullanarak babasına duyduğu güveni belirtti.

Umarız Thomas Sr. sağa salim maçı tamamlar. Olası bir Thomas Sr. touchdown’ında tribündekileri ve karşı takımı düşünemiyorum bile. Siz de fırsatınız varsa TSİ 21.30’da oynanacak bu maçı kaçırmayın.