Dün akşam normal sezonun son maçına ve aynı zamanda kolej futbolunun en çekişmeli müsabakalarından biri olarak bilinen Iron Bowl maçına Auburn Tigers karşısında çıkan Alabama, sahadan 30-12 gibi ezici bir skorla ayrıldı ve normal sezonu namağlup olarak tamamladı.

Maçın başlarında alan golüyle öne geçen Auburn, sonrasında Alabama’nın alan golleri ve touchdown’ına engel olamayınca ilk yarıyı 13-9 geride kapattı. Maçın ikinci yarısında sazı eline alan Alabama, Auburn’e alan golü dışında taviz vermedi ve sahadan galip ayrılan taraf oldu.

Alabama önümüzdeki hafta South Eastern Conference (SEC) şampiyonun belirleneceği maçta Florida Gators ile karşılaşacak. Hatırlayacağınız üzere Alabama geçtiğimiz sezon yine aynı maçta Florida ile karşılaşmış ve sahadan 29-15 galip ayrılmıştı.

Bu sene yine favori olarak gösterilen takım, şüphesiz namağlup Alabama. Savunmasıyla ön plana çıkan Florida’nın normal sezonda Alabama gibi bir takımla karşılaşmış olmaması da yine Alabama’nın avantajlarından. Ofansif anlamda da sıkıntılar yaşayan Florida’nın ligin en iyi savunmalarından birine sahip olan Alabama’ya karşı ne yapacağı da ayrı bir merak konusu olarak gündeme geliyor.

Normal sezonu namağlup olarak tamamlayan Alabama, haftaya konferans finalinden mağlup ayrılsa bile playoff’lara katılacak. Bunun nedenlerinden biri de sezon boyunca Alabama’nın her rakibe karşı göstermiş olduğu üstünlük. Bu durumu göz önüne alacak olan komitenin Alabama’ya final four’da (final dörtlüsü) yer vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan division liderliğini de garantileyen Alabama’nın haftaya mağlup olması durumu bir şeyi değiştirmeyecek. Sezon içerisinde güçlü takımlara karşı aldığı galibiyetler bu durumu destekleyen öteki bir etken olarak göze çarpıyor.

Arka arkaya üçüncü Iron Bowl’u evine götüren Alabama, sezon içerisinde büyük umutlarla ilerleyen Auburn’e bunun sadece bir hayal olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.