Sezonun 10 haftası geride kalmışken, Los Angeles Rams, sonunda 2016 NFL Draftı’nda ilk sıradan seçtiği çaylak oyun kurucu Jared Goff’u oynatmaya hazır!

Geride bıraktığımız haftada touchdown yapamasa da New York Jets’i yenerek dört maçlık mağlubiyet serisine son veren takım, bu hafta Miami Dolphins karşısında Jared Goff’u as oyun kurucu olarak sahaya süreceğini açıkladı.

10 haftada oynadığı dokuz maç sonucunda dört galibiyet ve beş mağlubiyet elde eden Los Angeles Rams’te oyun kurucu Case Keenum, vasat performansları sebebiyle sıkça eleştiriliyordu. Özellikle iki hafta önce Los Angeles’ta Carolina Panthers’a karşı alınan mağlubiyet esnasında Coliseum’da 80,000 taraftar, tezahüratlarıyla Goff’u istediklerini ortaya koymuşlardı.

Her durumda Case Keenum’u destekleyen Rams head koçu Jeff Fisher, pek tabi sadece taraftar baskısıyla bu değişikliği yapmadı ancak son maçlarda yaşananlarının da tecrübeli koçun kararında etkili olabileceği konuşuluyordu. Yapılan haberler ise Jared Goff’un idmanlarda oldukça olumlu performanslar sergilediği ancak Case Keenum’un aynı gelişimi gösteremediği yönünde.

Jared Goff’u ilk sıradan seçebilmek için Tennessee Titans’a iki ilk tur, iki ikinci tur, iki de üçüncü tur draft hakkı yollayan Rams, genç oyun kurucu hazırlık maçlarında kötü performanslar ortaya koyunca büyük sıkıntı yaşamıştı. Öyle ki Goff, bırakın Case Keenum ile forma mücadelesine girmeyi takımın yedek oyun kurucu pozisyonunu da Sean Mannion’a kaptırmıştı. Goff’un yedek oyun kurucu olması ancak ikinci haftayı bulmuştu. 2016 NFL Draftı’nın diğer çaylak oyun kurucuları Dak Prescott, Carson Wentz ve Cody Kessler’ın başarılı performanslarını da göz önünde bulundurursak, Goff’un üzerinde şimdiden bir baskının oluştuğunu söylemek de mümkün.

Geçtiğimiz haftalarda Rams, Goff’un ancak takımın playoff yapma ihtimali sona erdiğinde oynayacağını açıklasa da Rams’in şu anda playoff şansı devam ediyor. Ancak uğrunda bir sürü draft hakkı verilen Jared Goff’un gelişimi, Rams için olası bir playoff yarışında daha fazla önem içeriyor.

Son olarak, bir görüş de Jared Goff ne kadar kötü oynarsa oynasın, Los Angeles Rams hücumunun daha kötüye gidemeyeceği yönünde. Şu anda Los Angeles ligin en az sayı atan takımı konumunda. Takım bu istatistikte galibiyetsiz Cleveland Browns’ın da bir galibiyetli San Francisco 49ers’ın da gerisinde kalmış durumda. Üstelik bu takımda Todd Gurley gibi geçtiğimiz sezon NFL’in altını üstüne getiren bir running back bulunduğunu da hatırlatalım.

Aaron Rodgers gibi University of California, Berkeley çıkışlı olan Jared Goff’un, güçlü Miami Dolphins defensive line’ı karşısında neler yapacağını hep birlikte göreceğiz…