NFL’de sezona en kötü başlayan ekiplerden biri olan Miami Dolphins, yükselen formunu sürdürmeye devam ediyor! Florida ekibi, Pazar gecesi San Francisco 49ers karşısında aldığı 31 – 24’lük galibiyet ile üst üste kazanma serisini altı maça çıkardı.

Playoff iddiasını sürdürmeye çalışan Miami Dolphins’in karşısına çıkan San Francisco 49ers, haftaya dokuz maçlık mağlubiyet serisi ile girmişti. Tarihi sayısız başarılarla dolu olan San Francisco 49ers, daha önce hiçbir sezon da üst üste 10 maç kaybetmemişti. Ancak Ryan Tannehill önderliğindeki Miami Dolphins, 49ers’a tarihinin en kötü zamanlarını yaşatmayı başardı…

Bu maç ile birlikte 49ers, tarihinde ilk defa 10 maç üst üste kaybederken, Miami Dolphins, derecesini 7-4’e yükselterek AFC Doğu grubunda, 9-2 derecesine sahip olan New England Patriots’ı takibini sürdürdü.

Öte yandan maç Miami için çok iyi başlamamıştı. Sezon başından beri hem saha içinde hem saha dışında her türlü tartışmanın odağı olan Colin Kaepernick’in önderliğindeki 49ers karşılaşmasının ilk çeyreğini 7-0 önde tamamladı. Ancak Dolphins ikinci çeyrekte toparlanarak ilk yarıyı 14-7 önde tamamlamayı başardı.

Dolphins, San Francisco ekibini 31-24’lük skorla devirirken, karşılaşmayı damgasını vuran isim ise başarılı defensive tackle Ndamukong Suh oldu. Yıldız oyuncu maçın son anlarında, 49ers hücumu redzone’da iken, Colin Kaepernick’in touchdown’a giden koşusunu durdurmayı başardı.

Suh dışında Dolphins’te quarterback Ryan Tannehill, 285 yard, üç touchdown pası ve sıfır interception ile kendisi adına sezonun en başarılı maçlarından birini çıkardı. Miami hücumunun son haftalarda en formda ismi olan running back Jay Ajayi ise karşılaşmayı 45 yard koşup bir de touchdown yaparak tamamladı.

San Francisco 49ers’ta ise Colin Kaepernick’in 296 yard pas, 103 yard koşu, üç touchdown pası ve interception’lık performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Bu sonuç ile birlikte Miami Dolphins, playoff yarışında iddiasını sürdürdü. Takımın, her ne kadar New England Patriots’ın bulunduğu AFC Doğu grubunu lider bitirmesi zor olsa da, son haftalarda gösterdiği performansla wild card bileti için en büyük adaylardan biri olduğu artık bariz bir şekilde ortada…