Los Angeles Rams dün New England Patriots’a 26-10 kaybettiği maçın öncesinde sürpriz bir açıklama yaptı ve sözleşmesi bu sezon sonu bitecek olan head koç Jeff Fisher ile iki yıl daha devam kararı aldı.

Takımda görev yaptığı beş sezondur tek bir başarı dahi getiremeyen Fisher ile birlikte genel menajer Les Snead ile de sözleşme uzatan Rams yönetimi, çoğu taraftarın hoşnut olmayacağı bir karar almışa benziyor.

Bu sezon bir head koç profilinden oldukça uzak kalan Fisher hafta içerisinde, takımda en son 2012’de forma giyen Danny Woodhead’in halen Patriots’ta oynadığı iddia ederek büyük bir gaf yapmıştı. Dün akşamki maçta da ayrı bir skandala imza atan Fisher, tartışmalı bir pozisyon sonrası challenge bayrağını bulamadı ve olanlar oldu. Sosyal medyada caps’lere konu olan olay şöyle gerçekleşti:

Sezon içerisinde eski Rams oyuncusu ve aynı zamanda Hall of Famer Eric Dickerson ile de kanlı bıçaklı duruma gelen Fisher, kendisini saha kenarında görmek istemediğini söylemişti. Olayı doğrulayan Dickerson, kendisinin takımın yönetimindeki bazı kişiler tarafından saha kenarına alınmaması talimatının verildiğini ve bunu başlatanın Fisher olduğunu söylemişti.

Taraftar tarafından da oldukça sevilen Dickerson, 1983-87 yılları arasında Rams forması giymişti. Olayın iyice büyümesinin ardından açıklama yapan Dickerson, Fisher takımdan ayrılana kadar maçlara gitmeyeceğini belirtmişti. Sonrasında olayı yumuşatmaya çalışan Rams yönetimi ise “Dickerson’ın tüm maç ve antrenmanlara gelmesini her daim bekleriz.” açıklamasını yapmıştı.

Fisher ile devam kararı alan yönetim, head koç ile ilgili resmi açıklamasında ise “Herkes Jeff’i takımın bu seneki durumuna göre yargılamak istiyor. Bu adil bir şey değil. Ülkenin bir diğer ucuna taşındık. Antrenman sahamız bir iki kere yer değiştirdi. Bunlar kolay şeyler değil.” ifadelerine yer verdi.

Bu sezon aldığı mağlubiyetler ile kötü bir rekora doğru koşan Fisher’ın Rams geçmişi de pek iç açıcı değil. Takıma geldiği 2012 sezonundan itibaren (7-8-1) (7-9) (6-10) ve (7-9) ile yüzde 50’yi bir türlü aşamayarak taraftarları bıktırmıştı.. Dünkü mağlubiyet sonrası (4-8) olan Rams, şu an ise NFC Batı grubunda üçüncü sırada bulunuyor.