Los Angeles Rams, head koçu Jeff Fisher’ı kovduğunu açıklayarak tüm Amerikan futbolu dünyasını şoka uğrattı. Öyle ki Rams, iki hafta önce New England Patriots’a karşı aldıkları mağlubiyet öncesinde Fisher’ın kontratını iki yıllığına uzattığını açıklamış ve herkesi şaşırtmıştı. Fisher, sezon başından beri NFL genelinde en çok eleştirilen koç olarak zirveyi kimseyi kaptırmıyordu.

Los Angeles halkını adeta, şehre yeni gelmiş Rams takımından soğutan Jeff Fisher için bardağı taşıran son damla geri bıraktığımız Pazar gecesi oynanan Atlanta Falcons maçı oldu. Rams, kendi sahasında ağırladığı Falcons karşısında hiçbir varlık gösteremeyip, 42 – 0 geriye düştüğü maçı “garbage time”da yaptığı iki touchdown ile 42 – 14 mağlup tamamlayıp, 4-9 derecesine gerilemişti.

Falcons karşısında gelen mağlubiyet ile birlikte Jeff Fisher, 22 yıllık NFL head koçluğu kariyerinin 165. mağlubiyetini alarak, NFL tarihinin en çok maç kaybeden koçu sıralamasında Dan Reeves’in rekorunu ortak olmuştu.

Jeff Fisher’ın yerine, Giants’ın eski head koçu Jim Fassel’ın oğlu, mevcut Rams özel takım koçu John Fassel geçici head koçluk görevine getirildi.

Takımın Amerikan futbolu operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Kevin Demoff, yaptığı açıklamada bu kararı tamamen takımın gösterdiği kötü performans yüzünden aldıklarını dile getirdi. Demoff, kararlarında Rams’in son dokuz maçının sekizini kaybetmesinin de etkili olduğunu belirtti.

58 yaşındaki Jeff Fisher, 2012 yılından beri Rams’in başındaydı ve bu sezonlarda toplam 31 galibiyet, 45 mağlubiyet ve bir beraberlik elde edip, takımını hiçbir sezonda playoff’a taşıyamamıştı.

Fisher önderliğindeki Rams, bu sezon 2016 NFL Draftı’nın ilk sırasından quarterback Jared Goff’u seçmiş ancak Fisher sezonun 10. haftasına kadar Goff yerine sürdürdüğü Case Keenum ısrarıyla taraftarlara adeta saç baş yoldurtmuştu.