“NFL’in gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucusu kimdir?” sorusuna hemen “Joe Montana” cevabını veriyorsanız, artık biraz düşünmenin vakti geldi. 2000 NFL Draftı’nın 199. sırasında seçilen 39 yaşındaki Tom Brady, Pazar günü kariyerindeki 201. galibiyetini alarak bu kategoride ilk sıraya yükseldi ve NFL’in tarihine geçti.

Türkiye saatiyle Pazar akşamı 21.00’de başlayan ve New England Patriots’un Los Angeles Rams’i 26-10 yendiği mücadele, Tom Brady’nin kariyerindeki 201. galibiyet oldu. Geçen hafta 200. galibiyetini alarak Green Bay Packers efsanesi Brett Favre’ı geçen ve Peyton Manning’i yakalayan Brady, bu galibiyet ile sahada sayısız kez mücadele ettiği ezeli rakibini de geçmiş oldu.

Maçtan sonra konuşan Patriots head koçu Bill Belichick, “Bu rekor, onun hakkında ve bu organizasyon için yaptıklarıyla ilgili olarak çok fazla şey anlatıyor. Bir oyun kurucunun görevi maçı kazanmaktır. Bu spor bundan ibaret. Tom, istatistik kağıdında görünmeyen harika işler yapıyor. Kesinlikle çalıştırdığım en iyi oyuncu” dedi.

Yeni rekoru ile ilgili konuşan Brady ise her zamanki gibi alçak gönüllülükten ödün vermedi ve “Bu bir takım sporu. Bireysel ödüller ve rekorlar bir şey ifade etmiyor. Kariyerim boyunca pek çok harika oyuncu ve koç ile oynadım. Bunun için çok şanslıyım.” şeklinde konuştu.

Aldığı 201 galibiyetin 179’unu normal sezonda elde eden Brady’nin playoff’larda ise 22 galibiyeti bulunuyor. Bu hafta ikinci sıraya düşen Peyton Manning’in ise normal sezonda 186, playoff’larda 14 galibiyeti var. Brady, ayrıca kariyeri boyunca 50 maçı son hücumda geriden gelerek kazanmayı başardı. 2000 yılında profesyonel olduğundan beri 13 defa grubunu lider tamamlayan Brady, bu kategoride de NFL’in zirvesinde yer alıyor. 232 maçta Patriots forması giyen Brady, bu istatistikte de takım tarihine de geçti.

Geçtiğimiz hafta tüm zamanların en çok pas atan oyuncuları listesinde Drew Brees’in ilk beşe girmesinden sonra bir rekorun da bu hafta kırılması ne kadar kaliteli oyuncuları izlediğimizi bize bir kez daha hatırlatıyor.

Eğer 80’lerin başında doğduysanız; NBA’de önce Michael Jordan’ı izlediniz, şimdi de LeBron James’i izliyorsunuz. Futbolda Lionel Messi, Cristiano Ronaldo çekişmesinin keyfini çıkarıyorsunuz. Tenis ile ilgileniyorsanız Pete Sampras ve Andre Agassi’den Roger Federer ve Rafael Nadal’a geçtiniz. NFL’de ise Peyton Manning, Tom Brady ve Drew Brees gibi tüm zamanların en iyilerini izleme şansı buldunuz. Bunun kıymetini bilelim, her jenerasyon bu kadar şanslı olmuyor…