NFL’de bu sezon en çok konuşulan konulardan birisi düşen izlenme oranları oldu. Kimileri yanlış hakem kararları sebebiyle izlenme oranlarının düştüğünü iddia ederken, bunun sebebini maçların yeni kurallar sebebiyle eskisi kadar zevkli olmamasına bağlayanlar da çıktı.

Bir grup Colin Kaepernick’in giriştiği ulusal marş protestosunun NFL’in saygınlığını düşürdüğünü iddia ederken bir grup da endişe edilecek bir şey olmadığını savundu. Perşembe akşamı elde edilen oranlara bakacak olursak son bahsettiğim grup haklı çıktı.

Perşembe akşamı Minnesota Vikings ile Dallas Cowboys arasında oynanan ve çok sayı üretilmemesine rağmen son saniyelerine kadar çekişme içinde geçen maç, NFL tarihinin en çok izlenen Perşembe maçı oldu. Yapılan araştırmaya göre Cowboys’un Minnesota’dan 17-15 galip ayrıldığı mücadeleyi 21.8 milyon kişi izledi.

Perşembe Gecesi Futbolu’nun önceki izlenme rekoru ise geçen sezon Detroit Lions ile Green Bay Packers arasında oynanan ve Aaron Rodgers’ın son saniyede 62 yard’dan attığı inanılmaz Hail Mary ile Packers’ın sahadan galip ayrıldığı mücadeleye aitti.

NFL’in izlenme oranlarındaki düşüş çok da gerçekçi olmayabilir. Gelişen teknoloji ile çok farklı platformlarda ve çok farklı alternatifler ile maçları takip etmek mümkün. Tek bir maç ile yetinmeyip tüm maçların en önemli pozisyonlarını bir arada izlemek isteyenler bile düşünülmüş ve pazar günleri “NFL Redzone” isimli bir program yapılmış.

Vikings-Cowboys maçının neden bu kadar çok izlendiğini anlamak ise çok kolay. Dak Prescott ve Ezekiell Elliott gibi iki çaylak yıldızının önderliğinde NFL’in en iyi takımı haline gelen Cowboys, gittikçe daha çok ilgi çekmeye devam ediyor. Dallas temsilcisi bu performansına devam eder ve Super Bowl’a çıkarsa, bu Super Bowl’un da izlenme rekoru kıracağından emin olabilirsiniz.