Sezonu AFC şampiyonluk maçında New England Patriots’a yenilerek kapatan ve Super Bowl hedefini bir maçla kaçıran Pittsburgh Steelers’ın yıldız oyun kurucusu Ben Roethlisberger, kariyeriyle ilgili kafasındaki soru işaretlerinden bahsederek herkesi şaşırttı.

Tüm sezon boyunca NFL’in en iyi hücumlarından biri olarak gösterilen Steelers, Patriots savunmasını geçmeyi başaramayınca sahadan 36-17 yenik ayrılmış ve taraftarlarını üzmüştü.

Katıldığı bir radyo programında gelecek ile ilgili konuşan yıldız oyuncu, “Bu sezon tatilinde sağlığımla ve ailemle ilgili her şeyi gözden geçireceğim. Önümüzdeki sezonu -eğer önümüzdeki sezon olursa- değerlendireceğim. Yaşımı ve kariyerimi düşünecek olursak bence bu her sezon sonu yapmam gereken bir şey.” diyerek verdiği üstü kapalı emeklilik sinyali ile dinleyenleri şoke etti.

Spikerlerin üstelemesi sonrası emekliliğe ayrıldığını söylemediğinin üstünü çizen Roethlisberger, sözlerini, “Dediğim gibi bu zamanı, geleceğimi gözden geçirmek için kullanacağım. Kendim ve ailem için doğru kararı vereceğim.” diyerek noktaladı.

Konuyla ilgili konuşan Steeler head koçu Mike Tomlin ise oyun kurucusunun emeklilik ihtimali ile ilgili kendisiyle daha önce konuştuğunu söyledi ve “Böyle bir şey söylediyse bence ciddiye alın. Kariyerini göz önünde bulundurursak böyle yapması bence doğru. Ben çok şaşırmadım ancak tabii ki döneceğini umut ediyorum” dedi.

2004 NFL Draft’ının ilk turunda Steelers tarafından 11. sırada seçilerek profesyonel kariyerine başlayan Roethlisberger, geride kalan 12 senede 46,814 yard ve 301 touchdown ile takım rekorlarını elinde bulunduruyor. Ayrıca Steelers forması ile en çok maç kazanan oyun kurucu olan yıldızın sözleşmesinde üç yılı daha var.

“Sahadan sedye ile değil yürüyerek ayrılmak istiyorum.” diyen yıldız, oyun tarzı sebebiyle çok darbe almasına rağmen sakatlıklarla oynamaya devam ederek taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanmıştı.

Kariyerinde üç Super Bowl maçına çıkan ve ikisini kazanan Roethlisberger’in böyle konuşmasının sebebi basına yansımayan sakatlıklar da olabilir. Umarız Roethlisberger emeklilik kararı alarak Bell ve Brown ile birlikte oluşturdukları, izlenmesi NFL’in en zevk veren hücum üçlüsünü bozmaz…