Divisional hafta sonunun son maçında Arrowhead’te Steelers Chiefs’i 18-16 gibi düşük bir skorla geçti. Skor düşük olsa da maç gergindi ve yüksek mücadele maçı bir seyir zevki haline getirdi. Steelers koçu Mike Tomlin maç sonunda “Temiz olmadı ama biz kazandık” şeklinde açıklaması maçı kısaca özetlemiş oldu.

Steelers maçın genelinde hücumda Kansas City’nin “bükül ama kırılma” felsefesine sahip savunması karşısında çok başarılı oyun ortaya koysa da Chiefs’in red zone savunması yine üst düzeydeydi. Steelers toplamda yedi kere red zone’a gelse de altı alan golü ve bir interception ile TD yönünden eli boş döndü.

Steelers’ın oyun planı herkesin beklediği üzere Le’veon Bell ile koşu hücumları oynayıp ara sıra derin paslarla savunmayı esnetmek üzerine kuruluydu. Maçın ilk devresinde Bell ve Steelers ofansif line’ı, Chiefs’in üzerinden dozer gibi geçti. Bell ilk devre de toplamda 98 yard koşu istatistiği ile oynadı. Bell’in performansına ek olarak Roethlisberger ilk devreyi 177 yard pas ve bir interception ile kapattı. Buna karşılık Steelers savunması Chiefs’i 106 yardda tuttu ve bu 106 yardın büyük bir kısmını ilk hücumda Tyreek Hill’in patlayıcılığına duydukları saygıdan dolayı verdiler. Chiefs’in ilk TD hücumunda, Hill’in return özelliğinden korkan Steelers kötü bir kickoff ile oyunu açtı ve Chiefs hücuma kendi 45 yardından başladı. Aynı hücumun sonraki oyunlarında ise Hill’i kapatan Steelers savunması Maclin, Kelce ve Wilson tarafından delik deşik oldu. Steelers savunma koçu Butler, takımı Hill’e karşı iyi adapte etti ve Hill’in üretimi kısıtlandı.

Gelelim maçın büyük hikayesine… Steelers’ın kicker’ı Chris Boswell, bu maçta attığı altı alan golü ile NFL’de playofflarda bir maç içinde en çok alan golü atan oyuncu ünvanına sahip oldu. Sezon içindeki Bengals maçında da yine 6 alan golü atan Boswell, maç sonunda kendisine yöneltilen ‘Artık seni de bir katil arı olarak görebilir miyiz?’ sorusuna, ‘Ben kendimi o resimde göremiyorum’ diyerek yanıt verdi. Buna ek olarak ilk devre ile ilgili başka bir çarpıcı istatistik ise Steelers’ın ilk devre de punt yapmamış olması.Toplamda ilk devre de beş kere red zone’a gelen Steelers buradan dört alan golü ile geri döndü.

İkinci devre Steelers’ın oyununu çok iyi şekilde yavaşlatan Chiefs, Bell’in üretimini 72 yardda tuttu. Rakam olarak yüksek görünse de Steelers iki kere red zone’dan alan golü alıp, bir kere de punt yaptı. Maçın kaderini ise Chiefs’in aldığı saçma cezalar belirledi. Steelers 40 civarından hücum ederken oyuna başlama saatini karıştıran Chiefs, timeout aldı ama yanlışlıkla yapılan snap sonrası oynanan yarım oyunda Kelce, Steelers CB’si Cockrell’i hakemlerin gözü önünde itti ve hem molayı kullanmış oldular hem de 15 yard geri gittiler. Büyük ceza ise Chiefs, Spencer Ware ile TD aldıktan sonra, iki puan oyununda Eric Fisher’ın 39 yaşındaki James Harrison’a yaptığı tutma cezası oldu. Tutma cezası olmasa Chiefs’in ikinci TE oyuncusu Harris topu yakalamıştı ama 10 yardlık ceza tüm planları bozdu.

12 yarddan denemede ise çaylak safety Sean Davis pası blokladı ve iki dakika 43 saniye kala skor 18-16 oldu. Chiefs en güçlü parçası olan savunması ve özel takımlarına güvendi ve topu Steelers’a gönderdi. Steelers return oyuncusu Justin Gilbert topu iyi döndüremedi ve Steelers beş yarddan hücum etmek zorunda kaldı. İki yard Bell ile koşup ikinci deneme de Eli Rogers’a üç yard pas atarak, Chiefs’in son molasını yakan ve iki dakika molasını da bitiren Steelers, maçı Roethlisberger’ın paket dışında Brown’a attığı yedi yardlık pas ile bitirdi. Pro Bowl corner Marcus Peters, Brown’ı, atılan 11 pasta altı yakalama ve 106 yard ile yavaşlatmış ve de end zone’da Brown’ın elinden pası söküp almış olsa da Steelers alan golleri ve iyi savunma ile işi bitirdi. Bu maçta bir parantezde neredeyse 39 yaşındaki dış linebacker James Harrison’a açmak lazım. Harrison, 2013 yılının ilk draft seçimi Eric Fisher’a yine ders verdi. Altı tackle, üç arka alan tackle’ı, bir sack ve iki QB vuruşu ile oynayan Harrison, iki puan extra oyununda Eric Fisher’ı kendini tutmaya zorladı ve maçı o an kurtardı.

Steelers savunması Alex Smith gibi akıllı bir lideri olan Kansas City’e karşı bir fumble recovery ve bir interception ile oynadı. Yine bir parantez de Steelers’ın savunmasından üç oyuncuya açmak gerekiyor. Ryan Shazier, Lawrence Timmons ve Mike Mitchell sahanın ortasını Travis Kelce’ye kapattılar. Yıldız tight end sadece 77 yardda kaldı ve yakaladığı pozisyonlarda ise sürekli bu üçlüden darbe yiyen Kelce sonunda sinirlerini tutamayıp belki de bu hafta sonunun en aptalca cezasını Cockrell’i iterek aldı. Önümüzdeki hafta Patriots deplasmanına gidecek Steelers, Tom Brady’e karşı ne yapacak bekleyip göreceğiz ama Steelers’ın hücumda sadece alan golü atarak Super Bowl’a gitmesi pek mümkün görünmüyor…