Pazar gecesi oynanan ilk divisional round maçında Green Bay Packers’ı ağırlayan Dallas Cowboys, ikinci yarıda 18 sayılık farktan geri dönüp skoru eşitlemesine rağmen Packers’ın tecrübeli kicker’ı Mason Crosby’nin son saniyedeki alan golüne engel olamayınca sahadan 34-31’lik skorla yenik ayrıldı.

Dallas deplasmanına yedi maçlık galibiyet serisiyle çıkan Packers, süperstar quarterback’i Aaron Rodgers ile oldukça etkili başladı. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde tihgt end Richard Rodgers’a 34 yard’lık touchdown pası atan Aaron Rodgers, daha sonraki drive’ların kritik üçüncü hak hücumlarında DaVante Adams ve Geronimo Allison ile conversion’ları sağlayarak takımını skor menzilinde tuttu.

Rodgers’ın bu çabasını sonuçsuz bırakmayan running back Ty Montgomery de ilk yarıda iki touchdown koşusu gerçekleştirdi. Cowboys ise 21-3 geriye düştüğü ikinci çeyreğin ortalarında Dak Prescott’ın Dez Bryant’a attığı touchdown pasıyla farkı 11’e indirirken çeyreğin sonlarında Dan Bailey’nin vurduğu alan golüyle soyunma odasına bir nebze olsun rahat gitti.

Rodgers, ikinci yarının ilk drive’ında bu sefer bir diğer tight end’i Jared Cook’u end zone’da topla buluşturdu ve farkı yine 16 sayıya çıkardı. Ancak yıldız quarterback’in çeyreğin bitimine üç dakika kala attığı pas, Cowboys safety’si Jeff Heath tarafından intercept edilince son 318 pasında hiç intercept edilmeyen Rodgers, önemli bir seriye noktayı koydu. Öte yandan, son interception’ından bu yana 24 touchdown pası atan Rodgers, Tom Brady’nin 2010 sezonundaki interception’sız 26 touchdown pası rekorunu da kaçırmış oldu.

Heath’in interception’ı ile ateşlenen Cowboys’ta çaylak yıldız Prescott, dördüncü çeyrekte önce tight end Jason Witten sonra Dez Bryant’a attığı touchdown pasları skoru 28-26’ya getirdi ve Bryant’ın bitime dört dakika kala kaydettiği touchdown’un hemen ardından gerçekleşen 2-point conversion oyununda, Packers end zone’una kendisi girerek tabelada eşitliği sağladı.

Maçın kalan bölümünde ise iki takımın yıldız kicker’ları sahneye çıktı ve önce Crosby, 56 yard’lık alan golüyle takımına üç sayılık üstünlüğü getirirken takip eden drive’da Prescott’ın üst üste completion’larıyla çok hızlı bir şekilde alan golü range’ine soktuğu Cowboys, bitime sadece 39 saniye kala Bailey’nin ayağından bir kez daha eşitliği sağladı.

Son saniyelerde Aaron Rodgers, Packers’ın son hücumu için topu eline aldığında ise herkesin aklına “Bir Hail Mary daha izler miyiz?” sorusu geldi ancak kendisi de bir insan olan yıldız quarterback’in önündeki yard sayısı bu sefer çok fazlaydı. Buna rağmen Rodgers, bitime sadece üç saniye kala tight end Cook’a attığı 30 yard’lık akıl almaz pas ile takımını alan golü range’ine sokmayı başardı.

Bir buçuk dakika içerisinde ikinci kez sahaya giren Crosby, kelimenin tam anlamıyla ayağına gelen bu fırsatı kaçırmadı ve 51 yard’lık alan golünde isabeti bularak takımını iki sezon sonra yeniden NFC Konferans Finali’ne taşıdı. Post-season’da vurduğu son 23 alan golünde de isabeti bulan Crosby, NFL tarihindeki en yakın rakibi David Akers ile olan farkı da dörde çıkardı.

Bu sonuçla Packers, tıpkı 2014 sezonunda olduğu gibi bir kez daha Cowboys’u mağlup ederek konferans finaline yükselirken NFC’nin Super Bowl’a göndereceği takımın belirleneceği maç için Atlanta Falcons ile eşleşti. Georgia Dome’da (Atlanta) oynanacak olan karşılaşma 22 Ocak Pazar günü TSİ 11.05’te başlayacak.