Green Bay Packers’ın yıldız wide receiver’ı Jordy Nelson, koç Mike McCarthy’nin yaptığı basın açıklamasına göre Pazar günü Dallas Cowboys ile oynayacakları maça çıkamayacak. Koçun söylediklerine bakılırsa Cuma günü takım doktorları, Nelson’ın idman yapmaya hazır olup olmadığının kesinleşmediğini koça bildirdi.

Wild card haftasında New York Giants’ı 38-13 devirdikleri maçın ikinci çeyreğinde kaburgasına aldığı sert darbeden sonra sakatlanan Nelson, hastanede bir gece müşahede altında tutulmuştu. Darbeden sonra yerden kalkamayan tecrübeli oyuncu, saha kenarına da araba ile taşınmıştı.

Koç McCarthy, yaşanan bu sakatlıktan sonra Nelson’ın maçtan önce idmanlara dönmesini umut ettiğini ifade etmişti ancak yapılan tetkiklerden sonra takım doktorları, yıldız wide receiver’ın bu hafta sahaya dönmesine izin veremeyeceklerini açıkladı. Oynayamayacak olmasına rağmen, Nelson takımıyla birlikte Dallas’a gidecek.

McCarthy’ye yaptığı açıklama sırasında, eğer Packers bu maçtan da galip çıkarsa NFC şampiyonluk maçında Nelson’ın oynayabilme ihtimali sorulduğunda ise koç, “Bunu maçtan sonra tekrar değerlendireceğiz. Kendisi şu an bireysel idmanlarına başlamış durumda.” cevabını verdi. Kuliste konuşulanlara göre, Nelson’ın bu hafta sahaya çıkmamasının sebebi daha büyük bir sakatlığı engellemek.

Bu haftanın başlarında, Giants’a karşı attığı Hail Mary pası ile izleyenleri kendisine hayran bırakan oyun kurucu Aaron Rodgers ise verdiği röportajda, 2015 sezonu öncesi ön çapraz bağları yırtılan ve sezonu kapatan Nelson’ın yokluğunda takımın bocaladığını ancak Nelson’ın bu seferki yokluğunun üstesinden gelebileceklerini belirtti.

Rodgers açıklamasının devamında,  Jordy varken tabii ki hücumda daha iyiyiz. O harika bir takım arkadaşı. Sakatlığından sonra gece onun yanındaydım. Sakatlığının gidişatı konusunda iyimser olduğunu söyleyebilirim. Bu hafta oynayamazsa bu maçı onsuz almaya çalışacağız ve ertesi hafta onun da yanımızda olmasını umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Geronimo Allison, bu haftaki maçta Packers’ın üçlü receiver diziliminde DaVante Adams ve Randall Cobb’un yanında yerini alacak. Allison, sezon içerisinde Cobb bileğinden sakatlık yaşadığı sırada iki maçta takımla sahaya çıkmıştı. Bu iki maçta sekiz pas yakalayan Allison, takımına 157 yard ve bir touchdown kazandırdı.

Koç McCarthy Cowboys maçı hakkında da “Elinizdeki diğer oyuncularla bir düzen kurmalısınız. Her şey oyun planını bu sakatlık sonrası geliştirmekle alakalı. Nelson’ın bu hafta geri dönemeyeceğine kendimizi hazırlayarak bu haftaya başladık yani buna hazırlıklıyız.” açıklamalarını yaptı.

Packers’ın liderliğini 97 reception, 1,257 receiving yard ve 14 touchdown ile elinde bulunduran Nelson’ın, bu haftayı atlatmaları durumunda sahaya geri dönmesini ve takım, Cowboys engelini aşmayı başarırsa kendisini sahada görmeyi umuyoruz.