Kolej ligi NCAA’in ulusal şampiyonu dün akşam belli oldu. Tampa Bay/Florida’da bulunan Raymond James Stadyumu’nda, yaklaşık 65.000 kişinin önünde oynanan ve nefesleri kesen mücadelede Clemson Tigers, Alabama Crimson Tide’ı 35-31 devirdi ve geçen sene kaybettiği final maçının da rövanşını almış oldu.

Her yıl NCAA’in en iyi oyuncusuna verilen Heisman ödülünü bu sezon Louisville Cardinals’ın 19 yaşındaki quarterback’i Lamar Jackson’a kaptırmasına rağmen hep “en iyi” olduğunu iddia eden Clemson oyun kurucusu DeShaun Watson, üniversite kariyerinde hep olduğu gibi yine kritik anlarda takımını sırtladı ve son çeyrekteki harika performansıyla geriden gelerek maçı kazanmayı bildi.

İlk yarıyı 14-7, üçüncü çeyreği de 24-14 önde kapatan Nick Saban yönetimindeki Alabama, maçın bitmesine iki dakika kala oyun kurucusunun koşarak kazandığı touchdown ile 31-28 öne geçerek umutlandı.

Ancak son iki dakikada 68 yard geçen ve maçın bitimine bir saniye kala bulduğu touchdown ile şampiyonluğa ulaşan Clemson, böylece geçen yıl Alabama’ya 45-40 kaybettiği maçın intikamını da aldı. Bu sene draft’a girerek profesyonel kariyere adım atacağını açıklayan DeShaun Watson, maçı 420 yard ve üç touchdown pası ile tamamlarken bir touchdown’a da koşarak kendisi imza attı ve maçın yıldızı oldu.

Maçtan sonra yaptığı açıklamada son hücum ile ilgili konuşan Watson, hiç kimsenin paniklemediğini söylerken “Topu almadan önce hücum hattı oyuncularına ve receiver’larıma gittim, ‘Hadi efsane olalım. Tanrı, bizi buraya bir amaç uğruna getirdi.’ dedim.” şeklinde konuştu.

2017 NFL Draftı’na girecek en yetenekli oyunculardan biri olan Watson, Scouting Combine öncesindeki en önemli sınavını tam puanla geçerek profesyonel futbola hazır olduğunu gösterdi. 2017 NFL Draft’ının ilk üç sırasında seçilmesine kesin gözüyle bakılan oyuncu, sıra dışı bir gelişme olmazsa seneye ilk haftadan sahaya çıkabilir. Bakalım en iyi üniversite futbolcusu olduğunu iddia eden Watson, NFL’de ilk touchdown pasını hangi takım için verecek?