Chargers takımı ile San Diego şehri arasındaki ilişki şu an “Sorun sende değil, bende” aşamasında takılı kalmış durumda. Ancak running back Melvin Gordon’a göre her iki taraf da takımın Los Angeles’a taşınmasından dolayı yaşanan kırgınlık aşamasını atlatacak, hatta kendisi eninde sonunda tekrar birleşeceklerini düşünüyor.

Dün basına yaptığı açıklamada Gordon, takımın San Diego ile olan ilişkisini bir romantik ilişkiye benzetti. Açıklamalarında Gordon, “San Diego’daki herkesi kaybedeceğimizi düşünmüyorum. Böyle olması gerekmez. Hatta takımın taşınmasını, insanların ilişkilerinde ara verme durumuna benzetiyorum diyebilirim. Bilirsiniz, sonrasında birbirlerine döndükleri gibi biz de San Diego taraftarlarına döneceğiz. Tekrar birleşeceğiz, ben duruma böyle bakıyorum.” ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar işler bu kadar toz pembe sayılmaz. San Diego şirketleri birleşip Chargers’ın taşınmasına maddi olarak yardımcı olmayı reddettiler. MLB’de mücadele eden San Diego takımı Padres, Chargers’ın taşınmasıyla ilgili hayal kırıklığı yaşadığını belirtmişti. Şimdiyse, Chargers lisanslı bütün ürünler için San Diego Padres takımı, mağazasında 25 dolar indirimle takas etme fırsatı sunacaklarını bildirdiler.

Taraftarların durumla ilgili daha iyi hissetmeleri için oyuncuların elinden bir şey gelmediğini belirten Gordon, “Bunu durduramayız. Bu konuda taraftarlar kadar elimiz kolumuz bağlı. Bu durum üzerine konuşmak da San Diego’daki insanları daha iyi hissettirmeyecek. En azından onları anlayabildiğimizi söyleyebilirim ancak durum kontrolümüzün dışında ilerliyor.” açıklamasını yapmayı da ihmal etmedi.

Gönülden bağlı taraftarların bir kaç saat kuzeydeki bir şehre taşınmaları nedeniyle takımlarını bırakmayacaklarını düşünüyoruz…

Sonuçta, ligde takım isimlerindeki şehirde oynamayan takımlar dahi var, örnek olarak isminde San Francisco’yu taşıyan ancak Santa Clara’da oynayan 49ers gibi. Ancak taraftarların diğer kısmı, başka şehre taşınmış olan bu takımı desteklemeye devam etmeyecekler. Yani Chargers, Los Angeles’a taşınmakla taraftar kazanacak olsa da çok daha fazlasını kaybedecek, bu onlar için kaçınılmaz bir son…