2016 sezonunun NFL genelinde en çok tartışılan konularından birisi, düşen izlenme oranları oldu. Kimileri bunun sebebini kötü eşleşmelere bağlarken, kötü hakem kararlarını veya oyuncuları suçlayanlar da çıktı. Ancak playoff’ların başlamasıyla tekrar yükselen izlenme oranları, geçtiğimiz Pazar günü yeni bir zirve yaparak tarihe geçti.

Pazar günü Green Bay Packers’ın Dallas Cowboys’u 34-31 yendiği ve hemen NFL klasikleri arasında yerini alan dev mücadele, aldığı 28.2’lik reyting ile MLB’de (Major League Baseball) şampiyonu tayin eden final maçını bile geride bıraktı. Kasım ayında Chicago Cubs ile Cleveland Indians arasındaki World Series’ın yedinci mücadelesini 40 milyon kişi izlerken Pazar günü oynanan maç, bu sayıyı da geride bıraktı.

Pazar gündüz oynanması planlanan Steelers-Chiefs mücadelesi ise beklenen buz fırtınası sebebiyle saati değiştirilerek “Primetime” olarak anılan 20:00-24-00 arasına alınmıştı. Steelers’ın Chiefs’i 18-16 ile devirip AFC Konferans Finali’ne yükseldiği mücadele, bir önceki maç kadar yüksek oranlara ulaşamasa da 21.9 izlenme oranı ile bu saatte oynanan ve en çok izlenen playoff maçı olarak tarihe geçti.

NFL’in en çok taraftara sahip takımlarından biri olan Cowboys’un playoff’lardan elenmesinin izlenme oranlarını bir miktar düşüreceği iddia edilebilir. Ancak geriye kalan dört ismin Tom Brady, Aaron Rodgers, Ben Roethlisberger ve Matt Ryan olduğu düşünülünce önümüzdeki iki Pazar yeni izlenme rekorları görmek bence şaşırtıcı olmaz.